10:34 07.08.2017

Новий голова Держприкордонслужби: Ми вивчаємо питання розширення повноважень прикордонвідомства

3 хв читати
Новий голова Держприкордонслужби: Ми вивчаємо питання розширення повноважень прикордонвідомства

Новопризначений голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал розповів про основні пріоритети на посаді керівника відомства.

"Якщо говорити про основні завдання, то йдеться про тактичне посилення підрозділів на кордоні. На сьогодні багато наших підрозділів мають, на мій погляд і на думку багатьох експертів, дуже великі ділянки відповідальності. Ефективно організувати службу на таких ділянках дуже складно. Тому ми плануємо все-таки збільшити присутність прикордонників на кордоні і розгорнути нові підрозділи", - сказав П.Цигикал в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що погоджуватиме це питання з керівництвом країни, оскільки воно потребує певних фінансів. "На сьогодні така необхідність є на східній ділянці, з урахуванням військової агресії Росії, і на західному кордоні у зв'язку з діяльністю організованих злочинних груп", - пояснив голова Держприкордонслужби.

У цю систему, за словами П.Цигикала, вписується й активізація діяльності дільничних інспекторів на другій лінії кордону. "Якщо розглянути систему охорони кордону загалом, то на першій лінії у нас стоять прикордонвідділи, а на другій лінії - інспектори. Ми плануємо, щоб дільничні були підготовленими спеціалістами, які пройдуть додаткове навчання в нашій академії. Їхнє завдання - робота з місцевим населенням для профілактики злочинів: робота з молоддю, в школах, на місцевих зборах. Тобто дільничний інспектор має жити життям тієї громади, яка є безпосередньо на лінії кордону", - пояснив голова Держприкордонслужби.

Третій пріоритет, за його словами, стосується певних реформ у контексті розширення повноважень відомства. "Ми вже вивели оперативно-розшукові підрозділи зі складу загонів і зробили в регіональних управліннях оперативно-розшукові управління. Оперативний склад нині діє автономно на третій лінії, де безпосередньо формується склад злочину, де перебувають організатори злочинного бізнесу. Нині ми вивчаємо питання можливого розширення повноважень Держприкордонслужби", - сказав П.Цигикал.

Він додав, що цей процес поки що перебуває на ранній стадії, тому якихось конкретних рішень немає.

"Ми розглядаємо питання надання прикордонвідомству функцій досудового слідства за певними статтями Кримінального кодексу. Адже ми здійснюємо оперативно-розшукову діяльність десь за десятьма статтями Кримінального кодексу, а слідство за цими статтями здійснюють інші правоохоронні органи", - сказав П.Цигикал.

Важливим пріоритетом, за його словами, була і залишається служба в зоні АТО. "Наші підрозділи в цьому районі завжди в пріоритеті, ми намагаємося максимально забезпечити їх усім необхідним: і технікою, і озброєнням, і одягом на зиму, і пальним. Можу з упевненістю сказати, що наші військовослужбовці в зоні АТО розміщені в стаціонарних підрозділах і забезпечені всім необхідним", - сказав голова Держприкордонслужби.

Крім того, керівництво прикордонвідомства планує розпочати оновлення свого парку плавзасобів, що дуже важливо для морської охорони. "У запиті на бюджет на наступний рік ми заклали для цього необхідні кошти", - сказав П.Цигикал.

Повний текст інтерв'ю з П.Цигикалом буде оприлюднено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА