19:20 07.08.2017

Ердоган заявив про "підбурювання" Німеччиною терористів

2 хв читати
Ердоган заявив про "підбурювання" Німеччиною терористів

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган звинуватив Німеччину в підтримці терористів, так як вона не видала Туреччині підозрюваних в держперевороті в липні 2016 року, які попросили політичного притулку в ФРН. Про це турецький лідер заявив на конференції в Чорноморській провінції Різе, передає агентство Reuters.

"Німеччина займається підбурюванням терористів", - зазначив Ердоган. За його словами, влада Туреччини видала канцлеру ФРН Ангелі Меркель 4,5 тис. досьє, але на жодне з них не отримала відповіді.

"Коли тут (в Туреччині) знаходиться терорист, вони (Німеччина) просять нас видати його їм. Але самі не хочуть видавати нам жодного. Виходить, Туреччина поза законами вашої судової системи?", - резюмував Ердоган.

У ніч на 16 липня 2016 року в Туреччині стався збройний заколот. Влада придушила невдалий путч. В ході зіткнень з силовиками загинули понад 230 осіб, не менше 2,2 тис. були поранені. Влада Туреччини затримала і заарештувала десятки тисяч громадян за підозрою в причетності до заколоту.

За даними німецької газети Süddeutsche Zeitung, з літа 2016 року 414 солдатів, дипломатів, суддів і чиновників з Туреччини (включаючи членів їх сімей) просили в ФРН політичного притулку.

Видання повідомило 9 травня 2017 року, що турецькі громадяни з дипломатичними паспортами разом зі своїми сім'ями отримали політпритулок в Німеччині. Про це повідомляє Süddeutsche Zeitung. МВС ФРН заявило, що схвалило відповідні заявки цих громадян.

Süddeutsche Zeitung відзначало, що громадяни Туреччини, які подали заявку, можуть погіршити "натягнуті відносини" між Анкарою і Берліном.

На думку глави Міноборони Туреччини Фікри Ишіка, Німеччина повинна була відмовити туркам в наданні притулку, тому що у власній країні їх звинувачують в причетності до спроби держперевороту.

Прес-секретар президента Туреччини Ібрагім Калин 16 березня 2017 року обвинуватив Німеччину в підтримці організаторів спроби турецького держперевороту в 2016 році і відмову визнавати причетність ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена до путчу. За його словами, Берлін підтримує Ґюлена і бачить його "корисним інструментом" в боротьбі проти турецької влади. Сам Ґюлен, який проживає багато років у США, заперечує свою причетність до липневих подій в Туреччині.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА