08:40 08.08.2017

Єлисейський палац відреагував на петицію проти дружини Макрона

2 хв читати
Єлисейський палац відреагував на петицію проти дружини Макрона

Адміністрація французького президента відмовилася від ідеї введення так званого "статуту першої леді", який законодавчо прописує роль дружини президента Франції в державних справах і регулює виділення їй коштів з казни, передає французький телеканал BFMTV.

Таким чином Єлисейський палац відреагував на петицію проти ініціативи президента Еммануеля Макрона, яка опублікована на сайті change.org, яка станом на 7.47 (за київським часом) зібрала 262 696 підписів (з 300 тис. необхідних). Передбачалося, що так званий "Статут першої леді" офіційно позначить функції дружини президента, яка зазвичай займається дотриманням протоколу на офіційних заходах, і зафіксує виділення держкоштів на її витрати. Замість цього адміністрація президента Франції вирішила обмежитися так званою "Хартією прозорості", яка, на відміну від "Статуту першої леді" не вимагає скликання парламенту і внесення змін до конституції. "Хартія" уточнить склад штату першої леді, робота якого оплачується з бюджету країни.

У петиції, поданій проти даної ініціативи йдеться, що "... принцип сімейності в державних справах скоро буде офіційно заборонений Національною Асамблеєю", яка підготувала законопроект про "моралізацію політичного життя" країни. Крім того, автор петиції вважає, що "немає ніяких причин, чому дружина глави держави може утримуватися за рахунок державних коштів. У Бріджит Макрон вже є команда з декількох співробітників ... цього досить".

Питання статусу дружини президента автор петиції вважає за потрібне винести на загальнонаціональний референдум.

В кінці липня соціологічні опитування показали різке падіння рівня підтримки нового президента Франції Еммануеля Макрона з 64% до 54% ​​французьких громадян. Причинами називають намір президента зменшити військовий бюджет, підвищити пенсійні внески і реформувати правову систему.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА