13:30 08.08.2017

"Укрпошта" зазнали нової хакерської атаки

2 хв читати
"Укрпошта" зазнали нової хакерської атаки

Сайт "Укрпошти" другу добу зазнає хакерської DDoS-атаки, яка переважно спрямована на сервіс відстеження відправлень, повідомила компанії на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

"Сьогодні хакери знову активізувалися. Через такі дії і сайт, і сервіси працюють з перебоями або повільно", - зазначає "Укрпошта".

Компанія зазначає, що під час першої хвилі атаки, що почалася 7 серпня вранці, IТ-служба змогла нормалізувати ситуацію, после 17:00 всі сервіси на сайті працювали належним чином.

"Укрпошта" запевняє, що робить все можливе, щоб користувачі могли отримувати необхідну інформацію з сайта без перебоїв.

Як раніше повідомляла компанія в піврічному звіті наприкінці липня 27 червня її комп'ютерна мережа була масово уражена вірусом, що призвело до блокування і повної непрацездатності автоматизованих систем суспільства, у зв'язку з чим можлива корекція фінзвітності.

"Станом на 27.06... за результатами інвентаризації автоматизованих систем ПАТ "Укрпошта" було встановлено, що всі автоматизовані системи суспільства непрацездатні внаслідок ураження вірусом операційних систем сервісів і персональних комп'ютерів. З огляду на масштаби ураження, визначити терміни відновлення роботи автоматизованих систем суспільства неможливо", - йдеться в звіті.

Компанія зазначає, що з урахуванням великої кількості відокремлених підрозділів станом на дату формування квартальної звітності відновлення автоматизованих систем триває.

"Укрпошта" входить до сфери управління Міністерства інфраструктури. Надає понад 50 видів послуг у 10,6 тис. відділеннях по всій Україні, а ще близько 1.2 тис. перебувають на неконтрольованій Україною території. Штат підприємства налічує 76 тис. працівників, з яких 33 тис. - листоноші, 13 тис. - оператори поштового зв'язку.

"Укрпошта" в січні-червні 2017 року одержала чистий збиток 359,82 млн грн за МСФЗ проти 18,79 млн грн чистого прибутку, а її виторг зріс на 2,4% - до 2 млрд 206,8 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА