15:44 08.08.2017

Суд продовжив арешт колишнього прапорщика ЗСУ Одинцова

2 хв читати
Суд продовжив арешт колишнього прапорщика ЗСУ Одинцова

Дарницький районний суд м. Києва продовжив до 6 жовтня термін тримання під вартою колишньому військовослужбовцеві Збройних сил України прапорщику Максиму Одинцову, якого обвинувачують у державній зраді, і продовжить розгляд його справи 1 вересня.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат М.Одинцова Валентин Рибін, який у вівторок вступив у цей процес, суд надав йому до 1 вересня час для ознайомлення з матеріалами справи.

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2016 року військова прокуратура Миколаївського гарнізону Південного регіону України завершила досудове розслідування і направила до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх українських військовослужбовців Олександра Баранова та М.Одинцова, які зрадили присягу і перейшли на бік країни-агресора. Їх підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 408 (дезертирство), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Колишні молодший сержант і прапорщик, проходячи службу в одній з військових частин, дислокованих на території Автономної Республіки Крим, під час окупації півострова не виконали наказу про прибуття до нового місця служби і залишилися на окупованій території, тим самим вчинивши дезертирство, у зв'язку з чим були оголошені в розшук. В подальшому вони уклали контракти щодо проходження військової служби у ЗС РФ.

20 листопада 2016 року співробітники СБУ затримали цих дезертирів на адміністративній межі з Кримом біля пункту пропуску "Чонгар" (Херсонська обл.). Суд ухвалив рішення про їх арешт на два місяці з альтернативою внесення застави. Згодом можливість застави суд скасував.

Суд відмовився об'єднати в одне провадження справи М.Одинцова і затриманого разом із ним О.Баранова. Справу О.Баранова розглядає Подільський районний суд Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА