16:57 08.08.2017

"Укрпошта" виставила перший лот з оренди майна через ProZorro.Продажі

2 хв читати
"Укрпошта" виставила перший лот з оренди майна через ProZorro.Продажі

Система ProZorro.Продажі запустила новий напрям - оренду майна для комунальних підприємств, місцевих органів виконавчої влади, організацій із часткою державної власності понад 50%, повідомив перший заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов на брифінгу у вівторок.

"ProZorro.Продажі розширює кількість функцій, які може надавати система", - сказав він.

За словами М.Нефьодова, перший у цьому напрямі лот - оренда ресторану з літньою терасою на 90 місць у місті Буча (Київська обл.) зі стартовою ціною 31 тис. грн - виставило ПАТ "Укрпошта".

"Дохід від здачі в оренду нерухомості, якою володіє "Укрпошта", становить близько 10 млн грн за рік. За допомогою майданчика ProZorro.Продажі плануємо збільшити його й одержати в 2018-2019 рр. до 100 млн грн", - сказав директор з управління нерухомим майном та інфраструктурою "Укрпошти" Дмитро Сенниченко під час брифінгу.

За його словами, у власності "Укрпошти" перебуває 5,2 тис. об'єктів нерухомості загальною площею 1,2 млн кв. м, з яких 220 тис. кв. м не задіяні для роботи підприємства. Процедура з оренди такого майна через Фонд держмайно займала шість-дев’ять місяців, тоді як нова триватиме 20 днів. Вже поточного року компанія планує збільшити дохід від оренди вдвічі.

"Наступного тижня запустимо ще кілька лотів. Підлаштувавши внутрішні процеси та комунікації, масово виставлятимемо нерухомість компанії в оренду через систему ProZorro.Продажі", - сказав Д.Сенниченко агентству "Інтерфакс-Україна".

Під час брифінгу М.Нефьодов також наголосив, що наступним кроком має стати підготовка системи до продажу самих підприємств під час малої приватизації.

Електронна система ProZorro.Продажі спочатку була створена для реалізації активів неплатоспроможних банків. Спонсором розробки системи виступив Westerm NIS Enterprise Fund. Проект реалізується на принципах системи електронних закупівель ProZorro.Продажі за підтримки МЕРТ, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Transparency International Україна та Національного банку України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА