10:59 09.08.2017

AB InBev та Anadolu Efes заявили про об'єднання бізнесів в Росії та Україні

2 хв читати
AB InBev та Anadolu Efes заявили про об'єднання бізнесів в Росії та Україні

Найбільший світовий пивоварний концерн Anheuser-Busch InBev (AB InBev) зі штаб-квартирою в Бельгії та найбільша пивоварна компанія Туреччини Anadolu Efes (Efes) уклали угоду про наміри щодо об'єднання свого бізнесу на території Росії та України в рівних частках.

"Маючи диверсифікований портфель брендів і ширший асортимент сортів пива для споживачів, об'єднана компанія прагнутиме посісти провідну позицію на ринках Росії та України", - йдеться в спільному прес-релізі в середу.

Передбачається, що операцію може бути закрито до кінця першого півріччя 2018 року. Усі зміни набудуть чинності після закриття операції, до цього моменту AB InBev і Anadolu Efes надалі працюватимуть як незалежні бізнеси.

Згідно з релізом, це рішення є наслідком операції про злиття AB InBev та SABMiller, яка завершилася в жовтні 2016 року, після чого AB InBev отримала 24% акцій Anadolu Efes.

Умовою успішного завершення нової операції є задовільні результати взаємних правових перевірок активів і процесів компаній, а також отримання необхідних погоджень від уповноважених органів Росії та України.

Компанії вважають, що їхнє плановане партнерство в Росії та Україні посилить конкурентні позиції брендів AB InBev і Anadolu Efes на цих ринках і сприятиме подальшому розвитку.

Крім того, об'єднання дасть змогу посилити партнерські відносини AB InBev та Anadolu Efes і збільшити цінність частки AB InBev у портфелі Anadolu Efes.

У релізі зазначено, що після закриття операції об'єднана компанія консолідуватиме фінансові результати своєї операційної діяльності на ринках Росії та України в рамках звітності Anadolu Efes. AB InBev, у свою чергу, не включатиме цих результатів до своєї глобальної звітності, і враховуватиме отриманий прибуток як повернення від інвестицій у спільне підприємство відповідно до своєї частки.

Майбутня назва об'єднаної компанії - AB InBev-Efes. У раді директорів буде рівне представництво обох компаній, його очолить Тунджай Озільхан, який нині є головою ради директорів Anadolu Group та Anadolu Efes.

AB InBev та Anadolu Efes також принципово домовилися про призначення президента бізнес-підрозділів AB InBev в Росії та Україні Дмитра Шпакова на позицію президента об'єднаної компанії. Він здійснюватиме стратегічне та операційне управління об'єднаним бізнесом, тоді як генеральний директор Efes Rus Рой Корніш отримає позицію фінансового директора.

Інші умови операції про наміри не розголошуються.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА