16:08 09.08.2017

Міжнародний арбітраж 19 липня вирішив оприлюднити загальні дані за тяжбою "Нафтогазу" з РФ через захоплення майна компанії у Криму

2 хв читати
Міжнародний арбітраж 19 липня вирішив оприлюднити загальні дані за тяжбою "Нафтогазу" з РФ через захоплення майна компанії у Криму

Міжнародний арбітраж 19 липня прийняв перше процесуальне рішення в рамках тяжби НАК "Нафтогаз України" з РФ через захоплення майна компанії в Криму, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі НАК.

"19 липня 2017 року арбітражний трибунал ухвалив перше процесуальне рішення у справі, яким, серед іншого, зобов'язав Постійну палату Третейського суду довести до загального відома загальні дані про справу. У зв'язку з цим на сайті Постійної палати Третейського суду з'явилася публікація про судовий процес", - зазначили в прес-службі.

Як повідомлялося, 15 лютого 2016 року Російській Федерації було вручено офіційне письмове повідомлення НАК "Нафтогаз України", ДАТ "Чорноморнафтогаз", ПАТ "Укртрансгаз", ДК "Лікво", ПАТ "Укргазвидобування", ПАТ "Укртранснафта" і ДК "Газ України" про інвестиційний спор у рамках двосторонньої угоди про взаємний захист інвестицій між Україною і Росією.

Причиною цього спору є незаконна експропріація РФ інвестицій групи "Нафтогаз" на території Криму.

Арбітражне провадження розпочато 17 жовтня 2016 року. Справу розглядають у Постійній палаті Третейського суду в Гаазі.

НАК "Нафтогаз України" 11 січня уклала договір вартістю $6,31 млн із Covington&Burling LLP (Нью-Йорк, США), яка представлятиме інтереси компанії в арбітражі з РФ. Компанія має позитивний досвід захисту інтересів клієнтів у процесах проти РФ. Зокрема, Covington&Burling представляла інтереси нафтової компанії ЮКОС у Стокгольмській Торговійй палаті проти РФ у зв'язку з арештом компанії, яку оцінили в понад $60 млрд на момент націоналізації. Суд виніс рішення на користь інвесторів ЮКОСа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА