10:45 10.08.2017

Суд розпочав вивчення доказів у справі про держзраду Януковича

1 хв читати
Суд розпочав вивчення доказів у справі про держзраду Януковича

Оболонський районний суд м.Києва розпочав вивчення доказів у кримінальному провадженні за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на початку судового засідання в четвер адвокат В.Януковича Віталій Мешечек зазначив, що ознайомився з матеріалами справи в повному обсязі та готовий до участі в процесі.

Після цього головуючий суддя Владислав Дев'ятко сказав, що суд розпочинає вивчення доказів у цій справі. "Таким чином, у нас закінчилися підготовчі дії, і ми можемо перейти до дослідження доказів у цьому кримінальному провадженні" - сказав суддя.

Далі прокурори Головної військової прокуратури розпочали представляти зібрані ними докази, першим з яких є звернення президента Російської Федерації Володимира Путіна до Ради Федерації від 1 березня 2014 про використання збройних сил РФ на території України "до нормалізації суспільно-політичної обстановки у цій країні".

В.Янукович з 28 листопада 2016 року є підозрюваним у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України) та ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА