16:37 11.08.2017

Реалізації проекту "Стіна" заважає недофінансування і політична складова

2 хв читати
Реалізації проекту "Стіна" заважає недофінансування і політична складова

У Державній прикордонній службі України заявляють, що реалізацію проекту облаштування українсько-російського державного кордону "Стіна" ускладнює відсутність повного обсягу фінансування і політична складова.

"Стан фінансування проекту становить трохи більше 15% від необхідного. За 2015-2016 рр. мали виділити понад 2 млрд грн, а виділили 600 млн. На 2017 рік бюджетом було передбачено 200 млн, нещодавно прийнято рішення про виділення ще 300 млн грн, але це поки що не реалізовано на практиці", - повідомив в ефірі телеканалу "112.Україна" речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

Він зазначив, що якщо фінансування здійснюватиметься на належному рівні, то в 2017 році прикордонне відомство планує повністю завершити облаштування кордону з РФ у Харківській області та активно просунутися на північній ділянці в Луганській області, де проект почав реалізовуватися в минулому році.

О.Слободян наголосив, що реалізації проекту також заважає політична складова. "Постійно ставиться під сумнів актуальність цього проекту, це тема номер один практично на всіх телеканалах, і складно реалізовувати проект під таким серйозним інформаційним тиском", - сказав він.

Представник Держприкордонслужби звернув увагу, що аналогічні проекти зараз реалізує Литва, Латвія, Естонія, Польща, Фінляндія і Норвегія. Він також вказав, що вартість одного кілометра створення "інтелектуального кордону" в рамках проекту "Стіна" становить близько 2 млн грн, що є цілком адекватною сумою.

Розповідаючи про кримінальне провадження за фактом розтрати виділених на проект коштів, що здійснює Національне антикорупційне бюро України, О.Слободян зазначив, що в прикордонне відомство зацікавлене в об'єктивному слідстві та вважає, що всі винні особи повинні бути притягнуті до відповідальності.

Як повідомлялося, 9 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру семи особам, затриманим 8 серпня в рамках розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету України, виділених для інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції і Автономної Республіки Крим (так званий проект "Стіна").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА