08:10 12.08.2017

Трамп висуне претензії до Китаю через порушення торгових договорів

1 хв читати
Трамп висуне претензії до Китаю через порушення торгових договорів

Дональд Трамп планує зробити заяву, в якій звинуватить Китай в порушенні прав США на інтелектуальну власність і закличе почати розслідування. Розслідуванням займатиметься торговий представник США

Президент США Дональд Трамп в понеділок закличе до початку розслідування проти Китаю за звинуваченнями в порушенні прав США на інтелектуальну власність і примусову передачу технологій. Про це повідомляє газета Politico з посиланням на неназваних американських чиновників.

Невідомо наскільки деталізованим буде оголошення Трампа, але співробітники адміністрації очікують, що торговий представник Роберт Лайтхайзер відкриє розслідування проти Китаю в рамках 301 розділу Закону про торгівлю від 1974 року. Цей розділ наділяє президента США повноваженнями приймати будь-які заходи, які підходять для ліквідації порушень торгових угод з боку іншої держави.

Свою заяву Трамп зробить на тлі зростаючої напруги між Китаєм і США через розбіжності в політиці щодо КНДР. Трамп неодноразово заявляв, що вважає дії Пекіна недостатніми.

Так, 30 липня, президент США заявив, що "розчарований Китаєм". За його словами, політика колишніх президентів США дозволила Пекіну заробляти "сотні мільярдів доларів на рік на торгівлі", а у відповідь китайська влада "не діє" щодо КНДР.

В кінці липня, в Білому домі обговорювалися можливі санкції проти Китаю, але це питання відклали через голосування в Раді безпеки ООН по резолюції по КНДР.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА