11:23 12.08.2017

Суд у Криму залишив у силі арешт 76-річного пікетника з хворобою Паркінсона

2 хв читати
Суд у Криму залишив у силі арешт 76-річного пікетника з хворобою Паркінсона

Суд Криму в п'ятницю ввечері не задовольнив апеляцію захисту 76-річного Сервера Караметова на рішення райсуду про 10-денний арешт за непокору поліції під час одиночного пікету на підтримку заступника голови меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза.

"Нашу апеляційну скаргу не задовольнили, Сервер Караметов проведе 10 діб у в'язниці за абсолютно надуманим звинуваченням. Я впевнений, що це акція залякування", - заявив адвокат Еміль Курбедінов, вийшовши з будівлі суду.

Захист не оскаржуватиме справу в російських інстанціях, має намір звертатися в міжнародні структури, зокрема - в Європейський суд з прав людини, додав він.

Пенсіонер 8 серпня вийшов з плакатом до Верховного суду Криму, де проходили дебати у справі А.Чийгоза. Його затримали співробітники поліції. На кримчанина склали два адміністративних протоколи - за порушення порядку проведення публічного заходу і непокору законній вимозі співробітника поліції.

Залізничний райсуд Сімферополя розглядав адмінпротоколи два дні, 8 і 9 серпня. За першим протоколом С.Караметова оштрафували на 10 тисяч рублів. За другим - заарештували ввечері 9 серпня.

Міжнародна неурядова організація Amnesty International висунула вимогу звільнити літнього чоловіка.

"Він - в'язень совісті, з хворобою Паркінсона, якого слід негайно і беззастережно звільнити", - заявляє Amnesty International.

За словами адвокатів, у Караметова сильно порушена моторика, також є глаукома.

А.Чийгоза звинувачують в організації масових заворушень на мітингу 26 лютого 2014 року в Сімферополі - напередодні так званого "референдуму про входження Криму до складу Росії". Внаслідок бійки і тисняви тоді загинули двоє людей і 79 дістали травм. З одного боку на мітинг під стінами кримського парламенту вийшли активісти партії "Русское единство" і козаки, а з іншого - прихильники меджлісу.

7-9 серпня проходили дебати у справі. Держобвинувач попросив суд засудити заступника голови меджлісу до восьми років колонії, його адвокат Микола Полозов - виправдати. Суд 11 вересня винесе вирок А.Чийгозу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА