20:29 12.08.2017

В індійській лікарні загинуло понад 60 дітей

2 хв читати
В індійській лікарні загинуло понад 60 дітей

У лікарні в місті Горакхпура на півночі Індії за останні п'ять днів загинули 63 дитини. Про це повідомляє індійський телеканал NDTV.

За даними видання, смертельні випадки були пов'язані з відсутністю достатньої кількості кисню в дитячих палатах. Багато із загиблих дітей - новонароджені. Уряд підтвердив, що в четвер, 10 серпня, лікарня "більш ніж з 800 ліжками" працювала без подачі кисню протягом двох годин. Однак офіційні особи, за даними видання, заявили, що за цей час смертельних випадків в лікарні зафіксовано не було.

За даними Associated Press, в четвер співробітники лікарні роздали родичам ручні кисневі подушки. У цей час, за словами батьків одного з пацієнтів, померло найбільше дітей. Як повідомляє NDTV, в четвер вранці співробітники лікарні, відповідальні за сховище в медустанові, писали головлікарю про те, що запасів рідкого кисню не вистачить до вечора, проте нові балони були відправлені до лікарні лише в п'ятницю.

Телеканал наголошує, що у лікарні може бути заборгованість перед постачальником. За даними Associated Press, заборгованість лікарні складає більше $ 106 тис. Уряд в свою чергу заявляє, що діти загинули "природним шляхом". Державний чиновник Прашант Тріведі спростовує повідомлення про нестачу кисню: "Адміністрація лікарні мала у своєму розпорядженні достатній запас балонів на своєму складі. Тому повідомлення про смерть дітей через проблеми з киснем - помилкові".

Однак головний міністр штату Уттар-Прадеш (де розташована лікарня) доручив провести розслідування і з'ясувати причину масової загибелі пацієнтів.

Як зазначає Бі-бі-сі, лікарня розташована в одному з найбідніших регіонів Індії, де щорічно реєструється висока смертність дітей через різні захворювання, включаючи енцефаліт. За словами міністра охорони здоров'я Сідхарта Нат Сінгха, останні три роки в серпні смертність в лікарні знаходиться на рівні 19-22 людини в день.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА