08:25 13.08.2017

Міністри Терези Мей розвінчали міф щодо "прихованого" членства в ЄС після Brexit

2 хв читати
Міністри Терези Мей розвінчали міф щодо "прихованого" членства в ЄС після Brexit

Лідери протиборчих угруповань з питань стратегії Brexit в уряді Терези Мей виступили зі спільною декларацією. Міністри заявили, що вихід з ЄС буде повним, а перехідний період - обмеженим за часом.

Двоє міністрів уряду Великобританії,які раніше демонстрували різні точки зору щодо стратегії виходу країни з ЄС, опублікували спільну статтю в газеті The Sunday Telegraph, в якій продемонстрували консенсус щодо основних питань Brexit.

Міністр фінансів Філіп Хаммонд, який виступав за м'який варіант Brexit і міністр зовнішньої торгівлі Ліам Фокс, що агітував за більш жорсткий підхід, заявили, що перехідний період буде обмежений в часі, і Великобританія не буде використовувати його, щоб забезпечити собі "приховане" членство в ЄС.

Як пише видання, ця "відкрита декларація про мир між ворогуючими угрупованнями в кабінеті міністрів стане величезним полегшенням для Терези Мей", уряд якої і прихильники, і противники Brexit критикують за невизначеність позиції і відсутність чіткого плану виходу з ЄС.

"Ми вийдемо з митного союзу і будемо вільні від зобов'язань для укладення кращих торгових угод по всьому світу в якості незалежного, відкритого, торгового партнера", - заявили міністри. "Ми хочемо, щоб наша економіка залишалася сильною і енергійною, пройшовши цей період змін. Саме тому ми вважаємо, що обмежений в часі перехідний період важливий для реалізації наших національних інтересів і дасть бізнесу більше впевненості - але він не може бути невизначеним, він не може перетворитися в прихований спосіб для того, щоб залишитися в ЄС", - пояснили міністри.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА