10:21 14.08.2017

Поранених у зоні АТО бійців ЗСУ вертольотом евакуювали до Харкова

1 хв читати
Поранених у зоні АТО бійців ЗСУ вертольотом евакуювали до Харкова

Військові медики здійснили аеромедичну евакуацію поранених військовослужбовців Збройних сил України з району проведення антитерористичної операції на Донбасі до Харкова, повідомляється на сайті Міноборони.

"Спершу бійцям оперативно надали допомогу передові групи лікарсько-сестринських бригад, що несуть службу найближче до районів бойових дій. Далі поранених доправили до 65-го військового мобільного госпіталю, де провели необхідні заходи з оперативного втручання та стабілізації", - йдеться в оприлюдненій у понеділок уранці інформації.

Оцінивши стан військовослужбовців, йдеться в повідомленні, було ухвалено рішення про перевезення поранених повітряним транспортом на вертольоті Мі-8МТ до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (м. Харків). Також до центру було доставлено військовослужбовців із травмами та соматичних хворих.

"Двоє військовослужбовців отримали мінно-вибухові ураження на передовій. Це численні поранення верхніх і нижніх кінцівок, тулуба, проникаючі поранення живота. Зараз їхній стан стабільний. У Харкові бійці проходитимуть подальшу діагностику та лікування", - розповів головний хірург АТО полковник медичної служби Костянтин Гуменюк.

За словами полковника медслужби, нині в районі АТО військові медики забезпечені сучасними реанімобілями, які дають змогу безпечно й оперативно доставляти поранених до місць отримання кваліфікованої медичної допомоги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА