12:20 15.08.2017

Експерт, який раніше заявив про можливість поставок Україною ракетних технологій КНДР, вважає, що до цього може бути причетна і РФ

2 хв читати
Експерт, який раніше заявив про можливість поставок Україною ракетних технологій КНДР, вважає, що до цього може бути причетна і РФ

Спеціаліст із ракетних питань Міжнародного інституту стратегічних досліджень Майкл Еллеман, на свідченнях якого грунтується опублікована на сайті газети "The New York Times" стаття "Північнокорейський ракетний успіх пов'язаний з українським заводом, кажуть дослідники", заявляє, що такі поставки не пов'язані і не могли бути пов'язані з українською владою.

"Я не вірю, що українська влада знали, що двигуни були поставлені з України або потурали цьому. Навпаки, Україна заарештовувала північнокорейців у 2012 році", - написав М.Еллеман в своєму мікроблозі в соцмережі Twitter.

Він також зазначає, що двигуни, потрапивши до КНДР, можуть мати і російське походження, а ГКБ "Південне" є лише одним з можливих місць їх виробництва. "Дозвольте прояснити щодо джерел надходження двигунів для міжконтинентальних балістичних ракет у КНДР: "Південне" - це одне з можливих джерел, у Росії є інші потенційні джерела", - написав М.Еллеман.

Як повідомлялося, в понеділок The New York Times з посиланням на висновки фахівця з ракетних питань Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) озвучила припущення, що запущена в липні КНДР МБР Hwasong-14, оснащена ракетним двигуном, створеним на основі радянського ракетного РД-250, що розроблявся в 60-і роки для радянських МБР. Найімовірнішим постачальником технологій для двигуна корейської МБР в публікації названо українське ДП "Південмаш" (Дніпро), яке, як пише NYT, "залишалося одним із основних виробників ракет Росії навіть після здобуття Україною незалежності".

У ПМЗ озвучені NYT припущення про причетність підприємства до ракетної програми КНДР спростували, розцінивши їх як спробу дискредитувати "Південмаш" та Україну.

Заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін заявив, що М.Еллеман тісно пов'язаний з РФ, де у 1995-2001 рр. очолював програму скорочення ракетних озброєнь, при цьому приховав цю інформацію в одній із соцмереж. "Так вже якось виходить, що більшість "західних експертів", які критикують Україну, тим чи іншим чином були в минулому пов'язані з Росією", - зазначив він.

Д.Золотухін також наголосив, що випадки безпідставного обвинувачення України в незаконних поставках озброєнь відбуваються як мінімум раз на рік.

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА