12:29 15.08.2017

Затримання ФСБ РФ "агента СБУ" - це чергова провокація і фейк

2 хв читати
Затримання ФСБ РФ "агента СБУ" - це чергова провокація і фейк

Служба безпеки України заявляє, що затримання російською ФСБ нібито "агента СБУ", підозрюваного в підготовці диверсій в Криму, - це чергова провокація і фейкова новина, яку російська сторона використовує для залякування населення півострова.

"Російська ФСБ вдалася до чергової провокації, повідомивши про затримання в Криму нібито "агента СБУ". Вважаємо, що такі фейкові новини потрібні російським спецслужбам для залякування населення півострова, яке дедалі частіше висловлює невдоволення окупаційною владою", - йдеться в заяві СБУ, поширеній прес-центром спецслужби.

У СБУ наголосили, що на тлі погіршення життя кримчан "ФСБ знову запускає" заїжджену платівку, "намагаючись звинуватити Україну і її правоохоронні органи в своїх власних бідах і проблемах у Криму".

У свою чергу, речниця СБУ Олена Гітлянська вбачає зв'язок між цією історією і відключенням енергопостачання в Криму. "Тільки я побачила паралель між віяловими відключеннями світла в Криму і затриманням "агента СБУ". Адже за версією казкарів з ФСБ він мав пошкодити одну з ліній електропередач на півострові. Навіщо, коли і так світла немає? Чекаємо наступну серію, пов'язану з браком питної води в Криму", - написала вона на сторінці у Facebook.

ФСБ Росії у вівторок вранці заявила про запобігання в Криму низці диверсій проти об'єктів інфраструктури і життєзабезпечення півострова і затримання "агента Служби безпеки України" - громадянина України Геннадія Лемешка.

Київський районний суд Сімферополя ухвалив рішення заарештувати на два місяці Г.Лемешка, підозрюваного ФСБ у підготовці диверсій у Криму.

"Розглянуто і задоволено клопотання слідчого слідчого відділу Управління ФСБ Росії у Республіці Крим про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно Лемешка Геннадія Геннадійовича, підозрюваного в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.223.1 КК Росії, терміном на два місяці - до 13 жовтня ", - повідомляється в інформації на порталі райсуду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА