12:19 16.08.2017

Шабуніну вручили підозру

2 хв читати
Шабуніну вручили підозру

Правоохоронці вручили підозру в скоєнні злочину голові громадської організації "Центр протидії корупції" Віталію Шабуніну, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ГУ Нацполіції України в Києві.

"Вручили за погодженням із прокуратурою підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК", - сказала в коментарі агентству в середу начальник відділу комунікації ГУ Нацполіції України в Києві Оксана Блищик.

При цьому прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець у коментарі агентству повідомила, що прокуратура проситиме суд обрати В.Шабуніну запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Пізніше в столичній прокуратурі поінформували, що під час проведення досудового розслідування було встановлено, що "8 червня керівник громадської організації, перебуваючи на вул. М.Лебедєва в м. Києві, під час несподівано виниклого конфлікту ударив громадянина Ф. кулаком в обличчя, чим завдав останньому тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості".

У відомстві повідомили, що зазначені обставини підтверджуються зібраними доказами, зокрема відеозаписом, де зафіксовано безпосередньо подію кримінального злочину, протоколом слідчого експерименту, висновком судово-медичної експертизи, свідченнями свідків тощо.

"Водночас, з огляду на звернення до правоохоронних органів представників ЗМІ та громадськості про невідповідність потерпілого статусу журналіста, статтю про завдання тілесних ушкоджень у зв'язку зі здійсненням ним професійної діяльності поки що не інкримінують. Інформацію про причетність постраждалого до журналістської діяльності, а також мотиви завдання тілесних ушкоджень буде ретельно перевірено, після чого буде ухвалено відповідне процесуальне рішення", - зазначили в прокуратурі Києва.

Ч. 1 ст. 122 КК - умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, тобто умисне ушкодження, не небезпечне для життя, але яке спричинило тривалий розлад здоров'я або значну сталу втрату працездатності менш ніж на одну третину - карається виправними роботами терміном до двох років, або обмеженням волі терміном до трьох років, або позбавленням волі терміном до трьох років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА