19:13 16.08.2017

Обвинувачений у справі про 2 травня в Одесі, який виїхав до РФ, офіційно держкордон України не перетинав

2 хв читати
Обвинувачений у справі про 2 травня в Одесі, який виїхав до РФ, офіційно держкордон України не перетинав

Іллічівський міський суд (м.Чорноморськ Одеської області) задовольнив клопотання прокуратури Одеської області про затримання обвинуваченого у справі про події 2 травня 2014 року в Одесі щодо подій на Грецькій площі, Владислава Ільницького, для приводу, а також оголошення його в розшук .

Як повідомляє прес-служба облпрокуратури, до матеріалів справи суд долучив відповідь Державної прикордонної служби України про відсутність інформації щодо офіційного перетину обвинуваченим державного кордону.

Після вивчення ситуації суд ухвалив рішення про виділення в окреме провадження і зупинки судового розгляду щодо В.Ільніцкого. За іншим обвинуваченим розслідування справи триватиме.

Як повідомлялося, В.Ільницький виїхав до РФ. "Законним способом Владислав Ільницький перетнув кордон РФ. Уже в безпеці. Прохання зараз не діставати хлопця, він відпочине від пережитого і все розповість сам", - написав на своїй сторінці в Facebook колишній одеський журналіст, засуджений за ст.110 (замах на територіальну цілісність України) Кримінального кодексу, який наразі перебуває у РФ, Артем Бузила.

Підтвердити цю інформацію офіційно агентству "Інтерфакс-Україна" наразі не вдалося.

14 серпня А.Бузила повідомив, що В.Ільницький полишив Україну, однак його затримали російські прикордонники в аеропорту "Домодєдово".

Колишній депутат Одеської міськради від партії "Родина" Ігор Димитрієв повідомив у Facebook, що В.Ільницький приїхав до РФ просити політичного притулку. Пізніше кілька російських ЗМІ з посиланням на російського політолога Володимира Корнілова, повідомили, що В.Ільницького депортували з Росії до Білорусі, звідки він прибув до РФ.

2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень загинули 48 осіб, понад 200 дістали поранення. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА