08:37 17.08.2017

США погодилися не застосовувати військову силу проти КНДР

2 хв читати
США погодилися не застосовувати військову силу проти КНДР

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін впевнений, що війни на Корейському півострові більше не буде.

"Я переконаний: війни на Корейському півострові більше не буде", - заявив він на прес-конференції, присвяченій першим 100 дням перебування при владі.

За його словами, "Сполучені Штати і президент Дональд Трамп також погодилися, що будуть обговорювати з Південною Кореєю всіх заходів, які вони мають намір вжити, незалежно від того, якими ці заходи будуть".

Мун Чже Ін пояснив, що войовнича риторика США переслідувала мету чинити тиск на Пхеньян.

"США шукали шляхи надання максимального тиску на Північну Корею і посилення санкцій проти неї за допомогою останньої резолюції РБ ООН. Водночас вони розглядали односторонні заходи. Думаю, президент Трамп тисне шляхом демонстрації рішучості. І це зовсім не обов'язково демонструвати шляхом вжиття заходів військового характеру", - сказав глава південнокорейської держави.

Про неможливість війни на Корейському півострові заявив також головний радник Д. Трампа зі стратегічних питань Стівен Беннон.

"Військового рішення (ядерної проблеми Північної Кореї - ІФ) не існує, забудьте про це", - заявив він в інтерв'ю видання American Prospect.

Політик пояснив: "Поки хто-небудь не зможе вирішити рівняння, яке покаже, що 10 млн громадян Південної Кореї не загинуть у перші 30 хвилин в результаті застосування звичайного озброєння, я не знаю, про що говорити. Військового рішення немає, вони (Північна Корея - ІФ)нас переграли ".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА