09:01 17.08.2017

Фондові індекси Європи зростають 3-й день поспіль

3 хв читати
Фондові індекси Європи зростають 3-й день поспіль

Фондові індекси країн Західної Європи продовжують відновлюватися після негативу минулого тижня.

У середу ринки завершили "в плюсі" треті торги поспіль, чого не відбувалося вже місяць. У тому числі позитивом стало ослаблення курсу євро, що здійснює позитивний вплив на фінансові показники великих європейських експортерів, відзначає MarketWatch.

Зведений індекс найбільших підприємств регіону Stoxx Europe 600 підвищився на 0,69% - до 379,09 пункту.

Британський індикатор FTSE 100 збільшився на 0,67%, французький CAC - на 0,71% і німецький DAX - також на 0,71%.

"Останніми днями ми побачили пристойний відскік на фондових ринках, так як ризикові активи починають відновлювати свою привабливість, оскільки заклопотаність з приводу напруженості навколо Північної Кореї показує ознаки деякого ослаблення", - вважає головний ринковий аналітик CMC Markets Майкл Хьюсон. Однак, незважаючи на це зростання, "ми все ще залишаємося нижче рівнів, які були тиждень тому, це означає, що певна ступінь обережності все ще зберігається", додав він.

Курс євро в ході торгів опускався до $ 1,1692 на повідомленнях ЗМІ про те, що глава Європейського центрального банку Маріо Драгі не виступатиме зі свіжими заявами щодо грошово-кредитної політики на традиційному симпозіумі економістів і представників центробанків світу в Джексон-Хоул, який пройде наступного тижня.

Гарний вплив на настрої інвесторів зробила статистика.

Безробіття у Великобританії в квітні-червні впало до 4,4% - мінімуму з 1975 року. Аналітики в середньому очікували, що показник залишиться на рівні 4,5%. Тим часом зростання зарплат в країні склало 2,1% проти очікуваного підвищення на 2%.

Оцінка зростання ВВП єврозони в другому кварталі була залишена на рівні 0,6% в поквартальному вираженні, а оцінка зростання в річному вираженні була підвищена до 2,2% з 2,1%. Аналітики не очікували перегляду показників.

Економіка Італії в квітні-червні збільшилася на 0,4% в поквартальному вираженні і на 1,5% в річному вираженні. Річне зростання ВВП стало рекордним з 2011 року.

Ціна акцій Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) підвищилася ще на 2,6% після стрибка на 8,2% у понеділок на чутках, що її має намір придбати якийсь китайський автовиробник. У вівторок торги в Італії не проводилися через святковий день.

Крім того, FCA заявила про входження в консорціум BMW і Intel, створений для розробки самокерованих автомобілів.

Папери Balfour Beatty Plc подорожчали на 6,4% на даних, що британська будівельна компанія в другому кварталі отримала прибуток до оподаткування у розмірі 12 млн фунтів ($ 15,4 млн) у порівнянні зі збитками в 15 млн фунтів за той же період минулого року. Виручка виросла на 6,7% - до 3,5 млрд фунтів.

Також зросли котирування акцій компаній гірничодобувного сектора, включаючи Glencore Plc - на 4,2%, Anglo American Plc - на 3,6% і Rio Tinto Plc - на 2,4%. В цілому підіндекс сировинних компаній Stoxx 600 за підсумками торгів підскочив на 2,5%, що стало максимальним підвищенням з 25 липня.

У той же час ринкова вартість Admiral Group впала на 6% після того, як британський страховик попередив про зростання страхових виплат у зв'язку з травмами фізичних осіб.

Цінні папери Carlsberg подешевшали на 2,7%, оскільки виручка данської пивоварної компанії за перше півріччя виявилася нижчою за прогнози ринку - 31,77 млрд данських крон ($ 5 млрд) проти очікуваних 32,29 млн крон. Проте, скорегований операційний прибуток компанії в січні-червні підвищився на 20%, до 4,13 млрд крон, перевершивши прогнози аналітиків (3,84 млрд крон).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА