17:53 17.08.2017

Сайт із розпізнавання облич бойовиків і сепаратистів розпочне роботу в День Незалежності

2 хв читати
Сайт із розпізнавання облич бойовиків і сепаратистів розпочне роботу в День Незалежності

Онлайн-система розпізнавання та виявлення злочинців Identigraf розпочне роботу в День Незалежності України, 24 серпня 2017 року, повідомив радник міністра внутрішніх справ України, народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

"24 серпня 2017 року рівно о 00:01 волонтерами проекту "Миротворець" буде запущена унікальна, така, що не має аналогів у світі, відкрита для всіх і кожного "Система розпізнавання і виявлення злочинців Identigraf", - написав А.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Система розпочне роботу за адресою: https://identigraf.center/

За словами А.Геращенка, система Identigraf зможе за 20-30 секунд обробляти мільйони фотографій сепаратистів, терористів, бойовиків, зібраних за три роки роботи волонтерами Центру "Миротворець".

Нардеп зазначив, що розроблення цієї системи тривало дев’ять місяців і відбувалося у співпраці з однією з найвідоміших світових соціальних мереж, вона працюватиме у відкритому доступі в мережі Інтернет. "Усі інші подібні системи, засновані на алгоритмі розпізнавання облич, працюють або в режимі секретності в офісах провідних спецслужб або використовуються в закритому режимі в комерційних цілях для аналізу великих масивів фотографій такими софтверними гігантами, як Google або Microsoft", - зазначив А.Геращенко.

За його словами, користувачами цієї системи можуть бути і слідчі поліції та СБУ, прокуратури, приватні детективи, адвокати, співробітники банків, приватні підприємці, і всі, "хто хоче перевірити, чи не була та чи та людина замішана в антиукраїнських виступах навесні 2014 року, чи не кричала вона: "Путін, введи війська!", чи не воювала вона зі зброєю в руках проти України".

"Поки що до 24 серпня цей сайт працює в тестовому режимі, і на ньому оприлюднені інструкції щодо того, як Ви можете допомогти нашій країні та всьому світу в справі визначення тих осіб, хто підняв свою руку на незалежність і цілісність України", - написав нардеп.

Він також зазначив, що система Identigraf розроблена на кошти понад 2 тис. громадян України, які зробили внески в розмірі від 20 грн до 250 тис. грн. "Загальна сума коштів, зібраних на сьогодні, - близько мільйона гривень. Їх було недостатньо для повної оплати послуг розробників, і частину робіт вони зробили у борг. Тому збір коштів для повної оплати системи Identigraf, її подальше вдосконалення та збільшення потужності роботи, буде продовжено", - написав А.Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА