18:11 17.08.2017

ФСБ мала намір покласти на колишніх бійців АТО теракти в РФ

2 хв читати
ФСБ мала намір покласти на колишніх бійців АТО теракти в РФ

Федеральна служба безпеки Російської Федерації "втемну" використовує громадян України - учасників АТО у своїх операціях, повідомив глава Служби безпеки України Василь Грицак.

"Головна новинка від російських спецслужб - це використання "втемну" учасників АТО для прикриття своїх операцій. Ми отримали інформацію, що ФСБ через підконтрольну структуру в Росії - федеральний інформаційний центр, який називається "Аналітика та безпека", готує чергову провокацію проти нашої держави", - сказав він на брифінгу в Києві в четвер.

В.Грицак зазначив, що керівники цього центру отримали завдання від ФСБ підібрати з числа колишніх воїнів АТО - громадян України кандидатів для начебто заробітків у Росії. І як посередників залучили двох громадян України.

"Трьом колишнім учасникам АТО, а саме Бондарю Юрію, Морозову Сергію та Юркевичу Станіславу – жителям Дніпропетровської області, посередники запропонували виїхати до Москви і здійснити там незначні будівельні роботи, за це отримати хорошу винагороду. Саме на цих колишніх військовослужбовцях планували повісити власноруч підготовлені, як ми вважаємо, диверсії або теракти в Москві, і не лише в Москві", - сказав В.Грицак.

Перед відправленням до РФ вербувальники відзняли у завербованих громадян України посвідчення учасників АТО.

В.Грицак також зазначив, що перебування українців на російській території фіксувалося на відеокамеру від моменту їх виїзду до Росії. За його словами, екс-військовослужбовців змусили здати свої документи.

Глава СБУ також розповів, що їм було видано мобільні телефони, сумки з інструментами та одяг. В подальшому, за словами В.Грицака, це мало бути використане як доказ підготовки Україною терактів у Москві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА