20:56 17.08.2017

У порту Феодосії всупереч забороні розвантажується судно під прапором Того

2 хв читати
У порту Феодосії всупереч забороні розвантажується судно під прапором Того

У порту Феодосія в окупованому Росією Криму попри заборону розвантажується судно Ramzi під прапором Республіки Того, повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінВОТ).

"Деякі судновласники продовжують порушувати заборону на заходження суден під прапорами іноземних держав в закриті Україною порти і термінали, розташовані на території Автономної Республіки Крим. Станом на 17.08 2017 в порту Феодосії АР Крим всупереч забороні розвантажується судно Ramzi під прапором республіки Того", - повідомляється на сайті МінВОТ в четвер.

За інформацією міністерства, судно вийшло з порту Nemrut (Туреччина) 6 серпня о 13:59 а 13 серпня о 8:47 Ramzi став на якір на Феодосійському рейді, де знаходиться до цих пір.

МінВОТ нагадує, що морські порти, розташовані на території окупованого Криму: Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта - закриті на підставі розпорядження Кабінету міністрів України від 30.04.2014 № 578-р та відповідно до наказу Міністерства інфраструктури України від 16.06.2014 р .. № 255 "Про закриття морських портів".

"Захід суден під іноземним прапором в закриті морські порти на території АР Крим та м.Севастополь розглядається як порушення норм міжнародного права, як дії, що підривають суверенітет України, а також як порушення законодавства України, що тягне за собою відповідальність судновласників, операторів і капітанів суден , в тому числі кримінальну", - сказано в повідомленні.

За інформацією МінВОТ, протягом липня 2017 року в порти і термінали Криму заходило 597 суден під прапорами Мальти, Італії, Сінгапуру, Панами, Танзанії, Туреччини, Болгарії, Китаю, Молдови, Камбоджі, Ліберії, Кайманових островів, Сьєрра-Леоне, Маршаллових островів, Островів Кука.

У Керченський порт за останній місяць заходили 269 судів; в Феодосійський - 42, Севастопольський - 245, Євпаторійський і Ялтинський - по 5 суден.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА