13:34 18.08.2017

СКМ придбав у ФДМ блокпакети "ДТЕК Західенерго" і "Київенерго"

2 хв читати
СКМ придбав у ФДМ блокпакети "ДТЕК Західенерго" і "Київенерго"

Компанія Ornex, що входить до Групи СКМ, придбала на фондовій біржі ПФТС у п'ятницю по 25% акцій ПАТ "ДТЕК Західенерго" і ПАТ "Київенерго", виставлених на продаж Фондом державного майна (ФДМ) України, повідомила СКМ.

Ціна 25% акцій "ДТЕК Західенерго" становила 417,163 млн грн, що на 20% вище за стартову ціну, тоді як 25% акцій "Київенерго" були придбані за стартовою ціною в 759,633 млн грн.

Як повідомлялося, 16 серпня компанія Ornex на приватизаційному конкурсі вже придбала 25% акцій ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго" за 143,81 млн грн. Тоді СКМ вказувала, що це портфельна інвестиція.

Представник ДТЕК вказував, що компанія не купувала акції "ДТЕК Донецькобленерго", оскільки у неї немає на це грошей: останні роки компанія закінчувала з багатомільярдними збитками і перебуває в стані реструктуризації кредитних зобов'язань.

ДТЕК, на 100% підконтрольна СКМ, згідно з річним звітом за 2016 рік володіла 72,24% акцій "ДТЕК Західенерго", 72,4% акцій "Київенерго" і 71,5% акцій "ДТЕК Донецькобленерго".

Компанія СКМ - професійний інвестор, керівна компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентрована в трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійній, електроенергетичній і фінансовій, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, виробництві мінеральної сировини, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні та транспортному бізнесі.

До Групи СКМ входять компанії "Метінвест" і ДТЕК, банк ПУМБ, страхові компанії "АСКА" і "АСКА-Життя", "Укртелеком", телекомунікаційна група Vega, "Медіа група Україна", "ЕСТА Холдинг" (нерухомість), "Український ритейл "(роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини)," Паралель "(оператор ринку нафтопродуктів)," Харвіст "(сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг" Портінвест "та інші.

100% акцій компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА