18:53 18.08.2017

Шеф Пентагона наступного тижня відвідає Йорданію, Туреччину та Україну

1 хв читати
Шеф Пентагона наступного тижня відвідає Йорданію, Туреччину та Україну

Шеф Пентагона Джеймс Меттіс наступного тижня відвідає Україну, повідомили в п'ятницю в Міноборони США.

Як зазначено в повідомленні Пентагона, витяги з якого наводить агентство Ассошіейтед Прес, США "твердо підтримують відновлення суверенітету і територіальної цілісності України".

АП зазначає, що візит шефа Пентагона в Україну відбудеться на тлі повідомлень ЗМІ про те, що адміністрація президента США Дональда Трампа вивчає можливість постачання Києву летальної зброї.

Раніше газета "Уолл-стрит джорнел" з посиланням на американських офіційних осіб повідомила, що працівники Держдепартаменту США і Пентагона розробили план, що передбачає постачання оборонного озброєння Україні для протистояння бойовикам на сході країни. "Пентагон і Держдеп розробили план щодо постачання Україні протитанкових ракет та іншої зброї й чекають на схвалення пропозицій з боку Білого дому", - зазначало видання.

За його інформацією, зокрема, може йтися про протитанкові ракетні комплекси Javelin і про засоби ППО.

Як повідомили в Пентагоні, Дж.Меттіс до України відвідає Йорданію і Туреччину. У Йорданії він, як очікується, зустрінеться з королем Абдаллою II. Під час поїздки до Туреччини Дж.Меттіс планує зустрітися з президентом Реджепом Таїпом Ердоганом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА