12:57 19.08.2017

Нацрада замовить в УДЦР прорахунок нових телеканалів для мовлення на Крим

1 хв читати
Нацрада замовить в УДЦР прорахунок нових телеканалів для мовлення на Крим

Національна рада з телерадіомовлення вирішила замовити в Українському державному центрі радіочастот (УДЦР) розробку висновків щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом України для організації цифрового мовлення на Крим ще двох телеканалів з Чонгара Херсонської області.

"Таким чином, крім уже наявного цифрового мультиплексу на 50 ТВК, буде зроблено ще два цифрових мультиплекси", - йдеться в повідомленні Нацради на її сайті.

Нацрада також звернулася до УДЦР з проханням розглянути питання про технічне перенесення 15 частотних присвоєнь радіоелектронних засобів із Криму на материкову Україну, на яких можна буде організувати мовлення на півострів.

Крім того, Нацрада в рамках розвитку проекту мовлення громад замовить прорахунок 19 частотних присвоєнь малої потужності в FM-діапазоні у Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Черкаській та Чернівецькій областях.

Як повідомлялося, перше цифрове мовлення з Чонгара до Криму було розпочато 17 серпня в тестовому режимі. На першому етапі на територію північного Криму в стандарті DVB-T2 транслюються UA: Крим (НСТУ), 5 канал, Прямий канал (Тоніс), ICTV, Чорноморська ТРК. З 1 вересня мультиплекс почне працювати в стандартному режимі, з потужністю 0,3 кВт, а з 1 листопада - з потужністю 1 кВт.

До другого мультиплексу для мовлення на Крим планується внести ще 5 українських телеканалів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА