14:06 19.08.2017

"Нафтогаз" залучив Lazard для можливого продажу активів у Єгипті

2 хв читати
"Нафтогаз" залучив Lazard для можливого продажу активів у Єгипті

НАК "Нафтогаз України" найме інвесткомпанію Lazard Freres SAS (Франція), яка була радником у реструктуризації держборгу України, для допомоги в можливому продажу активів "Нафтогазу" в Єгипті.

Як йдеться в повідомленні НАК і оголошенні в системі ProZorro, вартість послуг Lazard становитиме $1,25 млн, що на $200 тис. менше очікуваної вартості.

"Нафтогаз" пояснив, що двічі (31 березня та 17 травня) оголошував відкриті торги з вибору інвестрадника, однак обидва рази пропозиції на них подавала тільки Lazard, у зв'язку з чим була застосована переговорна процедура.

В обов'язки радника входить, зокрема, аналіз і рекомендації стосовно поточної ситуації на ринку, проведених і запланованих аналогічних угод, необхідних заходів для максимізації інвестиційної вартості активів з метою ухвалення "Нафтогазом" остаточного рішення про доцільність продажу активів у Єгипті.

Крім того, Lazard розпочне створення переліку потенційних інвесторів і можливих способів їх залучення, організацією переговорів з такими інвесторами, а в разі ухвалення відповідних рішень – структуруванням угоди або угод.

Термін надання послуг - до 31 грудня 2018 року.

Lazard спеціалізується на інвестиційно-банківських послугах, має філії в 43 містах 27 країн, у 2016 році завершила 264 угоди на суму $347 млрд.

Як повідомлялося, голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв наприкінці 2016 року повідомив, що держхолдинг розглядає можливість продажу активів компанії в Єгипті, оскільки цей бізнес не дає особливого прибутку у зв'язку з падінням цін на нафту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА