17:20 19.08.2017

Російська агресія призвела до загибелі щонайменше 2500 мирних жителів на Донбасі

2 хв читати
Російська агресія призвела до загибелі щонайменше 2500 мирних жителів на Донбасі

Російська агресія на сході України призвела до загибелі щонайменше 2500 мирних жителів і поранень від 7 тис. до 9 тис. осіб, повідомляє Міністерство закордонних справ України з посиланням на дані ООН.

"Особливе значення цього дня (Міжнародний день гуманітарної допомоги - ІФ) для України зумовлено гуманітарними наслідками російської агресії. За підрахунками ООН, протягом майже трьох років військових дій РФ на Донбасі загинули щонайменше 2500 мирних громадян України; від 7000 до 9000 були поранені. Війна продовжує забирати і калічити людські життя: тільки в першому півріччі цього року її жертвами стали понад 400 цивільних осіб, що на 60% більше, ніж за такий самий період 2016 року", - йдеться в заяві МЗС з нагоди Міжнародного дня гуманітарної допомоги, який з 2008 року відзначається 19 серпня.

Крім того, тривалі порушення режиму припинення вогню, заміновані території є загрозою життю для майже 800 тис. українців, що проживають поблизу з лінією зіткнення.

У свою чергу, Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ регулярно фіксує численні випадки розташування контрольованими Росією незаконними збройними формуваннями військових позицій, озброєння і військової техніки в населених районах, захоплення об'єктів приватної власності та адміністративних приміщень, зокрема шкіл, дитячих садків і лікарень, зазначає МЗС.

Майже 1,6 млн громадян (близько 4% населення України) змушені були залишити свої будинки і стали внутрішньо переміщеними особами. За даними ООН, понад 3,8 млн громадян України по обидва боки від лінії зіткнення потребують гуманітарної допомоги.

МЗС України висловлює подяку за допомогу, яку надають для вирішення гуманітарних проблем на окупованих територіях України організації системи ООН, Міжнародний комітет Червоного Хреста, країни-партнери та міжнародні неурядові організації, і сподівається на подальшу міжнародну підтримку.

"Масштаби гуманітарних викликів, які продовжують виникати перед Україною у зв'язку з агресією РФ, потребують відповідних обсягів гуманітарного фінансування. У зв'язку з цим закликаємо держави-донори активізувати зусилля для мобілізації фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Плану гуманітарного реагування ООН в Україні у 2017 році", - наголошується в заяві МЗС.

У 2017 ключовим посланням Міжнародного дня гуманітарної допомоги визначено "Цивільні особи не можуть бути мішенню" (Civilians are not a Target).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА