08:18 20.08.2017

В Іспанії затримали німецького письменника за запитом Туреччини

2 хв читати
В Іспанії затримали німецького письменника за запитом Туреччини

Поліція Іспанії затримала в Гранаді за запитом турецької влади німецького письменника турецького походження Догана Аханли. Про це повідомляє німецьке видання Kölner Stadt-Anzeiger з посиланням на адвоката письменника.

Правоохоронці затримали письменника в будинку, де він зупинився, щоб провести відпустку в Гранаді. Поліція, як повідомляє видання, діяла за строковим повідомленням Інтерполу. Туреччина, де на письменника заведено кримінальну справу, направила офіційний запит на затримання Догана Аханли. За повідомленням адвоката Аханли, справа "політично мотивована". Посольство Німеччини в Мадриді проінформовано про затримання письменника, проте поки не має до нього доступу. Прес-секретар МЗС ФРН зазначив, що запит Туреччини буде розглянуто.

У 2010 році Аханли був затриманий при в'їзді до Туреччини за звинуваченням в скоєнні грабежу і провів кілька місяців в ув'язненні, поки велося слідство. Розгляд справи закінчився виправдувальним вироком. Проте, висновок суду було скасовано в Туреччині в 2013 році, внаслідок чого він був затриманий в Іспанії за запитом турецької сторони. Адвокат Аханли зажадав негайного звільнення письменника. За його словами, турецький уряд використовував міжнародні правові норми для політичного тиску на Аханли, який є критиком режиму президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана.

За повідомленням видання, 60-річний Доган Аханли постійно проживає в Німеччині, будучи німецьким громадянином. У своїх роботах він займався дослідженням геноциду вірмен в 1915 році, факт якого офіційно заперечується владою Туреччини і був визнаний на початку червня 2016 року бундестагом. На знак протесту Туреччина відкликала свого посла з ФРН.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА