12:33 20.08.2017

В Україні оголошено надзвичайну пожежну небезпеку

1 хв читати
В Україні оголошено надзвичайну пожежну небезпеку

На всій території України, окрім Одеської та Закарпатської областей, до вівторка, 22 серпня, утримається найвищий рівень пожежної небезпеки - 5 класу (надзвичайний), повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у неділю з посиланням на дані Укргідрометцентру.

Як наголошується в повідомленні, такий прогноз створює передумови для різкого збільшення кількості загорянь на території України, яких лише за минулу добу було зафіксовано 555.

Рятувальники зазначають, що причинами масштабних пожеж у природних екосистемах найчастіше є наслідки людської легковажності. "Громадяни досить часто нехтують правилами пожежної безпеки, особливо під час оголошення пожежонебезпечного періоду, викидаючи недопалки на узбіччя доріг, залишаючи сміття в лісах або спалюючи його на присадибних ділянках. Такі вчинки вкрай небезпечні, оскільки під дією відкритого сонячного променя навіть залишена скляна пляшка може спричинити займання сухої трави або лісової підстилки, не кажучи вже про викинутий сірник або недопалок. І цього буде досить для того, щоб спровокувати масштабну лісову пожежу ", - наголосили у ДСНС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА