13:47 20.08.2017

Прокуратура і представник омбудсмена зафіксували нелюдське поводження з ув’язненими Одеського СІЗО

2 хв читати
Прокуратура і представник омбудсмена зафіксували нелюдське поводження з ув’язненими Одеського СІЗО

Співробітники прокуратури Одеської області спільно з представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області Анатолієм Пазичуком провели перевірку дотримання прав ув'язнених в Одеському слідчому ізоляторі.

Як повідомила прес-служба прокуратури Одеської області, під час перевірки, яка відбулася 19 серпня, виявлено "факти нелюдського поводження" з людьми, які там перебувають.

За результатами перевірки розпочато кримінальне провадження за ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України. Тривають першочергові слідчі дії.

Як повідомлялося, увечері в четвер ув'язнений Одеського СІЗО убив і розчленував співробітницю слідчого ізолятора. Частини тіла жінки виявили інші співробітники установи. Пізніше слідчо-оперативна група знайшла інші частини тіла і речі зниклої в сміттєвому контейнері. Правоохоронці викрили підозрюваного у вбивстві. Ним виявився 39-річний заарештований слідчого ізолятора, якого раніше вже притягували до кримінальної відповідальності за статтями 187 (розбій) та 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

За фактом загибелі жінки органи поліції розпочали кримінальне провадження за п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство). Крім того слідчі прокуратури Одеської області розпочали кримінальне провадження за фактом службової недбалості та неналежного виконання своїх обов'язків співробітниками СІЗО, внаслідок чого стало можливим вчинення ув'язненим цього злочину (ч. 2 ст. 367 КК України).

Пізніше правоохоронці встановили, що підозрюваний у вбивстві останнім часом практично не з'являвся у своїй камері, а жив у подвір'ї, де розміщувався свинарник. При цьому санкція суду на те, щоб ув'язнений більше двох годин був поза камерою, відсутня. Також на подвір'ї було знайдено незареєстровані ніж і сокиру, за допомогою яких злочинець убив і розчленував свою жертву.

У зв'язку з цими та іншими фактами на час розслідування зі своєї посади було відсторонено начальника Одеського СІЗО В'ячеслава Коваля.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

Єрмак: Підтримка США зміцнить українське військо та допоможе Україні відстояти свої території

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА