09:00 21.08.2017

Трамп має намір оголосити про збільшення чисельності американських військових в Афганістані

1 хв читати
Трамп має намір оголосити про збільшення чисельності американських військових в Афганістані

Частиною нової стратегії США в Афганістані, яку президент Дональд Трамп має намір оголосити в понеділок, повинно стати збільшення чисельності американських військових на афганській території на 4 тис. осіб, вважає видання The New York Times.

Воно нагадує, ще в червні поточного року міністр оборони США Джеймс Меттіс отримав від президента право додаткової відправки в Афганістан 3,9 тис. осіб.

Сам Дж.Меттіс, перебуваючи в Аммані (Йорданія), заявив в неділю журналістам, що президент прийняв рішення. Міністр оборони додав, що відтепер стратегічний процес стане значно жорсткішим.

На думку The New York Times, Д.Трамп в своєму зверненні може зажадати від союзників по НАТО більш активного залучення у врегулювання ситуації в Афганістані, щоб розділити той тягар, який несуть Сполучені Штати.

Газета зазначає, що стратегія щодо Південної Азії торкнеться, переважно, Пакистану. США мають намір чинити тиск на Ісламабад, щоб він припинив надавати притулок афганським талібам, які дестабілізують обстановку в країні і влаштовують теракти, в тому числі і проти військовослужбовців США і НАТО.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА