17:17 21.08.2017

Співробітники ДФС проводять обшуки на 27 державних спиртозаводах

2 хв читати
Співробітники ДФС проводять обшуки на 27 державних спиртозаводах

Обшуки в виробничих, складських та офісних приміщеннях 27 державних спиртових заводів проводять 260 співробітників податкової міліції, написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан у понеділок.

"Продовжуємо масштабну спецоперацію з протидії тіньовому ринку спирту і алкоголю. Під час обшуків, що почалися сьогодні вранці, вже виявлено і вилучено тисячу тонн необлікованого спирту. І це лише кілька заводів. Працюємо далі", - написав він.

Зокрема, за словами С.Білана, обшуки проводяться на спиртозаводах, які не входять до складу ДП "Укрспирт", а є самостійними держпідприємствами.

Зазначається, що слідчі дії проводяться в 11 областях: Вінницькій, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській.

Перший заступник голови ДФС зазначив, що рішення про проведення обшуків було прийнято після отримання інформації про можливе невраховане виробництво та продаж спирту без сплати акцизного податку розташованих поруч заводів. До того ж, факти неврахованого виробництва спирту на потужностях легальних спиртових заводів України підтвердилися під час попередніх етапів спецоперації.

Обшуки проводяться на підставі постанови суду в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 і ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) КК.

Як повідомлялося, 16 серпня понад 300 співробітників податкової міліції проводили обшуки на заводах-виробниках алкоголю в 15 областях.

Обшуки проводилися за результатами аналізу криміногенної ситуації в сфері виробництва та обігу алкогольних напоїв та для перевірки наявної інформації про невраховане виготовлення цієї продукції на легальних заводах.

Наприкінці липня 2017 року за підсумками обшуків 41 спиртзаводу в 14 областях країни було вилучено та згодом судом накладено арешт на 864,5 тис. літрів спирту та спиртовмісної продукції майже на 180 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА