13:32 22.08.2017

МАУ наполягає на обґрунтованості своїх позовів до Мінінфраструктури та Ryanair

3 хв читати
МАУ наполягає на обґрунтованості своїх позовів до Мінінфраструктури та Ryanair

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ Київ), найбільша авіакомпанія країни, наполягає на обґрунтованості поданих нею до суду позовів, відповідачами за якими виступають Міністерство інфраструктури України та провідна європейська авіакомпанія, лоу-кост Ryanair (Ірландія).

"Досягнення взаємовигідних комерційних домовленостей між авіакомпаніями та аеропортами підміняються в цьому випадку меморандумом між іноземним авіаперевізником і міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, який, на думку авіакомпанії МАУ, серйозно порушує українське законодавство. Про це свідчить спроба приховати сам факт підписання такого меморандуму", - повідомила прес-служба українського авіаперевізника у вівторок.

Компанія наголошує, що такі дії зачіпають інтереси авіакомпанії МАУ, і нагадує, що відповідні позови на захист своїх прав та інтересів авіакомпанія подала до українських судів у липні 2017 року. Скани цих заяв були опубліковані міністром інфраструктури на його сторінці в соціальній мережі Facebook.

Крім того, авіакомпанія МАУ заявляє, що заява Ryanair, в якому ірландський авіаперевізник назвав позови до нього і Мінінфраструктури необгрунтованими, а заяву про фінансові втрати - сміховинним, по суті, "явкою з повинною і визнанням факту завдання шкоди авіакомпанії МАУ".

Як повідомлялося, Ryanair 10 липня оголосив про скасування запланованого виходу на ринок Україні після того, аеропорт "Бориспіль" порушив угоду, досягнуту в березні цього року в Мінінфраструктури з посадовими особами аеропорту та його нинішнім генеральним директором Павлом Рябікіним.

П.Рябікін тоді повідомив, що Ryanair висуває до "Борисполя" вимоги щодо польотів до Києва, які не відповідають українському законодавству.

Через два дні, 12 липня прем'єр-міністр Володимир Гройсман провів спеціальну нараду з керівництвом Мініфраструктури, Мін'юсту, аеропорту "Бориспіль", асоціації "Аеропорти України", Офісу залучення і підтримки інвестицій", після якого доручив залучити Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) до оцінки переговорного процесу Ryanair про польоти до України і заявив про необхідність відновлення цих переговорів, доручив відновити їх.

Пізніше з посиланням на міністра інфраструктури України Володимира Омеляна повідомлялося, що МАУ подала кілька позовів до суду, одним з яких вимагає розірвати контракт між Ryanair і міжнародним аеропортом "Львів", в яких вимагала скасувати контракт Ryanair з аеропортом Львова; заборонити міністерству надавати сприяння Ryanair в Україні, а також вимагає від Мінінфраструктури компенсації десятків мільйонів гривень "втрат" через зниження цін і завдання собі ж шкоди через можливе заходження Ryanair в Україні.

Після цього президент МАУ Юрій Мірошніков заявив, що позовні заяви стосуються не роботи ірландського лоу-коста в Україні або будь-яких перешкод цій роботі, а дискримінаційних умов щодо інших перевізників.

Минулого тижня Ryanair назвала необґрунтованими юридичними погрозами дії МАУ щодо подання зазначених позовів, також нагадував, що МАУ пригрозила подати до суду на неї, Мінінфраструктури України та Львівський аеропорт за нібито "втрату заробітку" в результаті примусу до конкуренції з Ryanair.

Лоу-кост заявив, що такі претензії МАУ призначені виключно для того, щоб заблокувати вхід недорогих операторів в Україні, оскільки вони просто не хочуть конкурувати з Ryanair.

"Це сміховинна вимога МАУ свідчить про те, що вони не зупиняться ні перед чим, щоб перешкодити українським споживачам і відвідувачам користуватися такими ж недорогими повітряними перевезеннями, які Ryanair надає в 33 інших країнах. Замість того, щоб намагатися конкурувати з Ryanair, МАУ вдається до хибних і необґрунтованих юридичних погроз, щоб підтримати їх високу плату за польоти і неефективну модель", - зазначав комерційний директор компанії Девід О'Браєн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА