17:33 22.08.2017

Порошенко відкрив міст через Сіверський Донець

2 хв читати
Порошенко відкрив міст через Сіверський Донець

Президент України Петро Порошенко взяв участь у церемонії відкриття мосту через Сіверський Донець у м. Ізюмі Харківської області, капітально відремонтованого вперше за останні 17 років.

"Раніше скільки тут можна було провозити через міст? 11 тонн. Сьогодні - 30 тонн. Де-факто це новий міст", - сказав П.Порошенко на церемонії відкриття мосту у вівторок в Харківській області.

Президент зазначив, що близько 30% коштів на капремонт мосту були отримані в результаті так званого митного експерименту, який передбачає, що за умови перевиконання митного плану 50% залишається в області і спрямовується на будівництво доріг. "Сьогодні ми з вами стоїмо і бачимо ефективність цього експерименту", - сказав П.Порошенко

За його словами, на капремонт мосту були витрачені кошти з держбюджету в сумі 13 млн грн, митного експерименту - в сумі 7 млн грн і місцевих бюджетів - у сумі трохи більше 2 млн грн.

П.Порошенко також підкреслив, що вважає пріоритетним будівництво дороги Харків-Ізюм-Слов'янськ.

"Ми не можемо чекати рік-два-три. Дорога має бути збудована цього року, і ми бачимо вже першу реалізацію. Єдине, що глава обладміністрації (глава Харківської обласної державної адміністрації Світлична Юлія - ІФ.) доповіла мені, що Міністерство фінансів поки що чомусь запланувало в бюджетні будівництво дороги в грудні. Я хочу повідомити новину: в грудні дороги не будуються, а по тих дорогах, які будують у грудні, дуже важко їздити... Моя вказівка міністру фінансів (Олександру Данилюку - ІФ.): негайно внести зміни - перші гроші, перші тендери, перша попередня оплата повинна пройти в серпні, а не в грудні", - сказав П.Порошенко.

Після церемонії перерізування символічної стрічки президент також поспілкувався з ізюмськими дітьми і запропонував їм проїхатися через новий міст на його автобусі. Сам П.Порошенко пройшов частину моста з ізюмчанами, а потім приєднався до дітей в автобусі.

"Всім дітям сподобалося!" - повідомив П.Порошенко, виходячи з автобуса на іншому кінці мосту.

Ремонт моста в Ізюмі через річку Сіверський Донець на трасі Київ-Харків-Довжанський розпочато восени 2016 року. Об'єкт не ремонтувався протягом 17 років і перебував в аварійному стані. Глава Харківської ОДА Юлія Світлична поставила перед фахівцями завдання здати відремонтований міст до 24 серпня.

Довжина моста - 210 м. Його називають стратегічним, оскільки ця дорога пов'язує Харківську область із зоною АТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА