20:20 23.08.2017

СБУ в районі проведення АТО затримала "артилериста" бойовиків

2 хв читати
СБУ в районі проведення АТО затримала "артилериста" бойовиків

У Донецькій області співробітники Служби безпеки України затримали заряджаючого артилерійського розрахунку одного з незаконних збройних формувань терористів "ДНР".

Як повідомляє в середу прес-центр СБУ, правоохоронці встановили, що житель Волноваського району в липні 2015 року одержав пропозицію від двоюрідного брата "підзаробити" в рядах незаконних збройних формувань "ДНР". У зустрічі, за словами бойовика, брала участь людина, яка розмовляла з яскраво вираженим російським акцентом.

Він запропонував "службу" в одному з артилерійських підрозділів терористів за 50 тисяч рублів на місяць. Співробітники спецслужби задокументували, що саме цей підрозділ тривалий час обстрілював позиції сил АТО і мирних жителів Мар'їнки.

"Затриманий дав свідчення, що офіцерський склад в основному був укомплектований вихідцями з Росії, в складі артилерійських розрахунків навіть коригувальники вогню були росіяни, одягнені у військову польову форму ВС РФ з офіцерськими знаками відмінності. Підрозділ було оснащено військовим спорядженням російського виробництва і сухпайками, виготовленими в РФ. Рядові бойовики з числа місцевих жителів Донбасу не мали взагалі будь-якого спорядження і форми", - йдеться в інформації.

У жовтні 2016 року, побоюючись за своє життя, бойовик "дезертирував" з бандформування. Після тривалого періоду, під час якого чоловік переховувався, він вирішив повернутися додому на підконтрольну Україні територію, де і був одразу затриманий оперативниками СБ України.

Бойовик повідомлений про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.260 Кримінального кодексу України (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань - карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років) і йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Тривають невідкладні слідчі дії.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА