21:04 23.08.2017

Президент України обговорив розвиток співробітництва в ВТС з міністрами оборони Литви, Латвії, Естонії та Чорногорії

2 хв читати
Президент України обговорив розвиток співробітництва в ВТС з міністрами оборони Литви, Латвії, Естонії та Чорногорії

Президент України Петро Порошенко в середу в Києві провів зустріч з міністрами оборони Литви Раймундасом Кароблісом, Латвії Раймондсом Берґманісом, Естонії Юрі Луйком і Чорногорії Предрагом Бошковичем.

Як повідомляє в середу ввечері прес-служба глави Української держави, співрозмовники "обговорили широке коло питань розвитку відносин у військово-технічній сфері та зміцненні оборонного потенціалу нашої держави в умовах протидії російської агресії".

П.Порошенко висловив подяку міністрам оборони Литви, Латвії, Естонії та Чорногорії за рішучу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

"Участь парадних розрахунків і знаменних груп ваших країн пліч-о-пліч з українськими підрозділами у військовому параді з нагоди Дня Незалежності - це важлива демонстрація нашої єдності і солідарності перед обличчям спільних викликів", - зазначив глава держави.

Президент України обговорив з керівниками оборонних відомств ситуацію на Донбасі і стан імплементації блоку питань безпеки Мінських домовленостей.

П.Порошенко зазначив фінансову, технічну і гуманітарну допомогу, яка надається урядами цих країн як на двосторонній основі, так і в рамках відповідних трастових фондів НАТО.

Були окремо відзначені програми лікування та реабілітації поранених в АТО українських воїнів.

"Ми вважаємо українців героями, які захищають європейські цінності. Тому будемо всебічно допомагати і підтримувати Україну в цій боротьбі", - заявив під час зустрічі міністр оборони Естонії.

Глава Української держави подякував за тверду позицію Литву, Латвію, Естонію та Чорногорію щодо невизнання анексії Росією Автономної Республіки Крим та міста Севастополь. Також П.Порошенко привітав Чорногорію з недавнім набуттям повноправного членства в НАТО.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА