13:46 25.08.2017

У День Незалежності унаслідок обстрілів бойовиків на Донбасі було поранено чотитрьох військових, один з них помер

2 хв читати
У День Незалежності унаслідок обстрілів бойовиків на Донбасі було поранено чотитрьох військових, один з них помер

Унаслідок обстрілу з боку незаконних збройних формувань на сході України в четвер, 24 серпня, були поранені четверо українських військовослужбовців, один з них помер у медзакладі в ніч на п'ятницю, повідомляє речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед лав Збройних сил України немає. Троє військовослужбовців дістали поранення. Цей інцидент трапився в районі шахти Бутівка внаслідок ворожого обстрілу", - розповів О.Мотузяник на брифінгу в п'ятницю.

Ще одного військовослужбовця було поранено біля смт Талаківка Маріупольської міськради, врятувати його життя не вдалося. "Додатково інформуємо, що вчора, 24 серпня, о 23:45 під час хаотичного обстрілу українських позицій зі стрілецької зброї в районі Талаківки - це маріупольське напрямок - дістав поранення український військовослужбовець. Йому було терміново надано екстрену медичну допомогу, доправлено до військового медичного закладу, але, на жаль, після опівночі, о 0.06, вже з початку цієї доби, від отриманих поранень військовослужбовець помер ", - розповів спікер Міноборони з питань АТО.

"Ми висловлюємо співчуття рідним і близьким воїна", - сказав О.Мотузяник.

За його словами, на луганському напрямку найбільш інтенсивними в четвер були обстріли в районі Бахмутської траси і в Попаснянському районі, де бойовики випустили по позиціях сил АТО понад 30 снарядів. По одному обстрілу було також в районі смт Станиця Луганська і с.Жовте Слов'яносербського району. Загалом незаконні збройні формування здійснили на цьому напрямку 11 обстрілів за добу, з них 6 - із застосуванням забороненого мінських домовленостей важкого озброєння (мінометів).

На донецькому напрямку, за словами спікера Міноборони, основні бойові дії розгорнулися біля м.Авдіївка і в районі шахти Бутівка, однак бойовики використовували там виключно легке озброєння. При цьому в с.Троїцьке Ясинуватського району на Світлодарській дузі бойовики здійснили 2 міномети обстрілу, випустивши понад 25 мін. Загалом незаконні збройні формування здійснили на цьому напрямі 8 збройних провокацій за добу.

На маріупольському напрямку бойовики з ранку випустили з мінометів 10 снарядів у районі с.Чемарлик Волноваського району, а також порушували режим тиші в с.Тарамчук Мар'їнського району та с.Водяне Новоазовського району. "Під час одного з цих інцидентів українські війська відкрили вогонь у відповідь", - зазначив О.Мотузяник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА