19:11 25.08.2017

Дорожній бюджет в 2017 році перевищить 20 млрд грн

2 хв читати
Дорожній бюджет в 2017 році перевищить 20 млрд грн

Загальний обсяг коштів, які вже виділені на проведення дорожніх робіт в Україні в 2017 році, перевищив 20 млрд грн, а протяжність вже відремонтованих доріг - понад 750 км, заявляє прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Крім того, за його словами, 40 тис. км доріг пройшло ямковий ремонт.

Як повідомляє департамент інформації і комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну в п'ятницю, прем'єр нагадав, що в поточному році всі роботи почалися вчасно, в квітні, тоді як в минулому році перші дорожні тендери були проведені лише в серпні.

"Щотижня ми проводимо інспекційні поїздки регіонами, перевіряємо хід ремонтних робіт, їх якість, відкриваємо відновлені ділянки полотна. Окрема увага - будівництву нових магістралей", - сказав В.Гройсман.

Один з таких проектів, за його словами, - дорога Львів-Одеса через Хмельницький, Вінницю, Миколаїв та Херсон, яка з'єднає західний кордон України з портами на Чорному морі і стане потужною складовою транзитних можливостей України. За словами глави уряду, роботи на об'єкті вже розпочато, через 3-4 роки Україна отримає нову дорогу європейської якості.

"Ми послідовно виконуємо поставлене завдання щодо збільшення фінансування сектора інфраструктури та підвищення якості доріг. За 3-5 років ситуація в дорожньому господарстві зміниться докорінно. Якісні дороги - це не тільки можливість вільного та безпечного пересування для громадян, а й потужна точка росту для економіки і логістики держави", - підкреслив прем'єр.

В.Гройсман додав, що інвестиції в будівництво доріг забезпечують приріст ВВП держави в 2,5-кратному розмірі.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА