20:32 25.08.2017

Ураган "Гарві" наближається до узбережжя Техасу

2 хв читати
Ураган "Гарві" наближається до узбережжя Техасу

Американські метеорологи попередили, що ураган "Гарві" може набрати силу і стати причиною катастрофічного потопу в штаті Техас, пише в п'ятницю USA Today.

"Прогноз щодо "Гарві" продовжує погіршуватися", - заявили представники національної метеорологічної служби США.

Метеорологи вважають, що "Гарві" може стати найпотужнішим ураганом в США за останні 12 років. Очікується, що він обрушиться на південно-східне узбережжя країни пізно ввечері в п'ятницю або вранці в суботу і буде активний від трьох до п'яти днів.

Місцеві аеропорти вже повідомили про скасування авіарейсів. Очікується, що складнощі з перельотами будуть на півдні США протягом тижня.

Раніше повідомлялося, що влада прибережних округів штату Техас вирішила провести евакуацію десятків тисяч жителів через наближення урагану "Гарві". Місцева влада задіяла близько 700 службовців Національної гвардії США і розгорнула вертольоти в містах Остін і Сан-Антоніо в рамках підготовки до проведення рятувальних операцій.

Очікується, що робота нафто- і газопереробних заводів буде припинена. Згідно з прогнозами метеорологів, ураган "Гарві" досягне третьої категорії за шкалою ураганів (найпотужніша - п'ята категорія), коли обрушиться на узбережжя Техасу, і буде представляти серйозний ризик для жителів.

Президент США Дональд Трамп в твіттері написав, що обговорив ситуацію з губернаторами Техасу і Луїзіани. "Ми пильно спостерігаємо за ураганом "Гарві" і готові за необхідності надати допомогу", - написав він. Раніше президент звернувся до громадян з проханням підготуватися до урагану і опублікував посилання на сайти Федерального агентства з надзвичайних ситуацій, Національного центру ураганів і на сайт Національної безпеки з порадами по підготовці до надзвичайних ситуацій.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА