10:54 26.08.2017

РФ має намір перекрити судноплавство через Керченську протоку

2 хв читати
РФ має намір перекрити судноплавство через Керченську протоку

Російська Федерація має намір знову перекрити судноплавство через Керченську протоку з 27 по 30 серпня 2017 року через будівництво Керченського мосту.

Відповідне розпорядження капітана морського порту м. Керч розміщено на сайті Адміністрації морських портів Чорного моря (РФ).

Розпорядження "Заборонити з 00:00 місцевого часу 27 серпня до 00:00 місцевого часу 30 серпня плавання всіх суден, за винятком кораблів і суден Військово-морського флоту, кораблів і суден федеральних органів безпеки, а також суден, що беруть участь у технологічному процесі будівництва об'єкта "Транспортний перехід через Керченську протоку" в забороненому районі в районі будівництва Транспортного переходу через Керченську протоку" в акваторії Керченської протоки", – йдеться в документі.

Як повідомлялося, в червні 2017 року стало відомо про підготовку Міністерством транспорту РФ проекту наказу про закриття Керченської протоки в акваторії її судноплавної частини Керч-Єнікальського каналу на 23 доби у серпні-вересні 2017 року для встановлення арки моста.

У зв'язку з цим Мінінфраструктури України заявило про повідомлення в Міжнародну морську організацію, оскільки такі дії з боку РФ можуть завдати значної шкоди не тільки безпеці судноплавства, а й національній безпеці України загалом.

Російські ЗМІ з посиланням на розпорядження адміністрації морських портів Чорного моря РФ 9 серпня повідомили, що Росія перекрила Керченську протоку для всіх суден, крім суден Військово-морського флоту Росії і кораблів федеральних органів безпеки Росії - з 06:00 до 18:00.

У російських ЗМІ стверджують, що на час монтажу аркових прольотів на фарватерні опори керченського мосту у серпні-вересні не планується цілковите закриття навігації, а лише тимчасове – буде щонайменше чотири "вікна".

Міністерство закордонних справ України 11 серпня висловило протест у зв'язку з введенням Російською Федерацією заборони на судноплавство через Керченську протоку протягом серпня і вересня 2017 року і наголосило, що будівництво моста через Керченську протоку є незаконним згідно з міжнародним правом, оскільки Україна не надавала згоди на таке будівництво.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА