13:26 26.08.2017

Moody's підвищило кредитний рейтинг України

1 хв читати
Moody's підвищило кредитний рейтинг України

Рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило рейтинги України в українській та іноземній валюті на один щабель - з Caa3 до Caa2 з "позитивним" прогнозом.

Як повідомляє в суботу прес-служба Кабінету Міністрів України, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, коментуючи рішення агентства, наголосив, що це є свідченням успіху структурних реформ в Україні.

"Ключові фактори зміни кредитного рейтингу в позитивний бік – ефект структурних реформ та посилення позицій України на світовому ринку. І за прогнозами фінансистів, продовження змін покращить боргову динаміку нашої держави", - зазначив глава уряду.

Прем'єр наголосив, що попереду багато роботи - в секторі політичної стабільності, продовження економічних перетворень, посилення валютного курсу і загального зміцнення економіки.

За його словами, успіх реформ, зокрема на макрорівні, дасть змогу впоратися з прогнозним борговим навантаженням 2019-го та подальших років, коли Україні доведеться повертати борги попередніх періодів.

"Ми пишаємося тим, що міжнародне агентство визнало наші досягнення в сфері прозорості газового сектору, державних закупівель, оподаткуванні, банківському секторі. І ми розуміємо, що наші партнери очікують на реалізацію вже заявлених Урядом реформ, зокрема, пенсійної системи, приватизації, земельних відносин. Ми були й залишаємося відданими курсу змін задля майбутнього держави та покращання добробуту громадян", - сказав В.Гройсман.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА