11:53 29.08.2017

Прокуратура відкрила справу за фактом зникнення в Білорусі сина українського офіцера

2 хв читати
Прокуратура відкрила справу за фактом зникнення в Білорусі сина українського офіцера

Прокуратура в Чернігівській області відкрила кримінальне провадження за статтею "умисне вбивство" за фактом зникнення 19-річного громадянина України Павла Гриба, сина українського офіцера, до компетентних органів цієї країни будуть направлені клопотання для отримання інформації про його місцезнаходження.

"Під процесуальним керівництвом Чернігівської місцевої прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) стосовно зникнення громадянина України, який в подальшому, за повідомленнями окремих ЗМІ, можливо, затриманий співробітниками спецслужб іноземної держави на території Республіки Білорусь", - повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

У справі проводяться слідчі (розшукові) дії зі встановлення свідків, обставин події та місцезнаходження зниклого. Для цього керівництву Державної прикордонної служби України направлено запит про підтвердження факту перетину місцевим жителем державного кордону України. Застосовуються також заходи забезпечення тимчасового доступу до речей і документів, що мають значення для кримінального провадження.

Крім того, відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства, до компетентних органів іноземної держави готуються клопотання про надання міжнародної правової допомоги для підтвердження або спростування факту і підстав затримання і розшуку громадянина України, його місцезнаходження.

Як повідомлялося, колишній співробітник Державної прикордонної служби України Ігор Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його сина Павла під час відвідин Білорусі.

"24 серпня 2017 роки мій син Павло (19 років) поїхав до Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався лише в соціальних мережах, без особистого знайомства, спочатку в VK (соцмережа" ВКонтакте "- ІФ), а потім у "Скапі", яка, за його словами, мала приїхати на зустріч до Російської Федерації за домовленістю, Павло мав повернутися того ж дня. Коли на наступний день він не повернувся, я поїхав до Гомель на його пошуки ", - написав І. гриб на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук 28 серпня.

За його словами, на території Білорусі він з'ясував, що Павло перебуває у розшуку за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), а ініціатором є ФСБ РФ із Краснодарського краю в м.Сочі.

"У Гомельській прикордонній групі (аналог нашого прикордонного загону) звернувся до чергового з проханням повідомити, де перебуває мій син, оскільки, відповідно до інструкцій, прикордонники при виявленні в пункті пропуску осіб, стосовно яких оголошено розшук, проводять їх затримання з подальшим переданням відомству, яке ініціювало розшук. У мене запитали особисті дані на Павла і пообіцяли розібратися. Через годину-півтори мені передали, що ніякої інформації про сина прикордонники не мають ", - розповів І.Гриб.

Посольство України в Мінську направило ноту до Міністерства закордонних справ Білорусі з метою з'ясування місцезнаходження П.Гриба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА