16:17 29.08.2017

Гройсман розцінює підвищення ціни на скраплений газ як диверсію

2 хв читати
Гройсман розцінює підвищення ціни на скраплений газ як диверсію

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає підвищення ціни на скраплений газ в Україні змовою і диверсією проти країни і доручив профільним міністерствам, Антимонопольному комітету України, Державній фіскальній службі і правоохоронним органам розібратися з безконтрольним підвищенням ціни на скраплений газ.

Як повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів, прем'єр провів міжвідомчу нараду з даного питання. "В.Гройсман доручив профільним міністерствам, Антимонопольному комітету, Державній фіскальній службі, правоохоронним органам розібратися з ситуацією на ринку скрапленого газу, визначити причини безконтрольного підвищення ціни на автомобільний (зріджений) газ і вжити заходів щодо зниження вартості палива і підтримки конкуренції на ринку", - йдеться в повідомленні.

Прем'єр зазначив, що на ринку скрапленого газу необхідно навести лад. "Я хочу, щоб служби, від кого це залежить, навели порядок на ринку автомобільного газу. Різке підвищення ціни на скраплений газ має всі ознаки змови. Ринок лихоманить. Це диверсія проти України. Ми повинні захистити внутрішнього споживача - пересічних громадян", - зазначив він.

У повідомленні наголошується, що, незважаючи на стрімке зростання ринку, спостерігається брак інфраструктури для створення запасів палива і одночасно, протягом останнього року, значно скоротилася кількість трейдерів, що постачають скраплений газ з РФ, що призвело до різкого збільшення ціни на автомобільний газ в період пікового попиту на нього.

"Це наслідок монополії. Зараз я вимагаю від АМКУ більш рішучих дій, а ще прошу всю інформацію - скільки було трейдерів, хто сьогодні працює на ринку, які джерела поставок палива - і цю статистику я покладу на стіл президенту України. А зараз необхідно досягти чіткої домовленості з учасниками - вони повинні вжити заходів щодо мінімізації ціни в найближчі тижні ", - сказав В.Гройсман.

Він додав, що якщо для стабілізації ситуації необхідне рішення уряду, то Кабмін готовий його прийняти.

За результатами наради прем'єр доручив "визначити винних у ситуації, вжити заходів для подолання монополізації, забезпечити диверсифікацію постачання палива та покарати винних у зловживаннях". Глава уряду додав, що ситуація на ринку скрапленого газу повинна стабілізуватися протягом кількох тижнів, щоб на 15 вересня ціна на газ змінилася.

"І окремо – ДФС і поліція - проаналізувати уважно всіх учасників ринку, особливо недобросовісних трейдерів. Також доручаю на рівні віце-прем'єр-міністрів за тиждень провести нараду і внести комплексну пропозицію щодо врегулювання ситуації", - підкреслив В.Гройсман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА