19:53 29.08.2017

Відомий архітектор Ромеро з родини Ромеро-Слім зацікавився інвестпотенціалом України

2 хв читати
Відомий архітектор Ромеро з родини Ромеро-Слім зацікавився інвестпотенціалом України

Відомий мексиканський архітектор Фернандо Ромеро (Fernando Romero), глобальний інвестор і представник сім'ї Ромеро-Слім, вважає Україну цікавим ринком для можливих інвестицій завдяки наявності у неї значного потенціалу зростання.

Як сказав Ф.Ромеро журналістам в Києві у вівторок, серед цікавих йому сфер - аеропорти і морські порти, логістика, сучасні інфраструктурні проекти.

Як зазначив архітектор, Україна має багато схожого з Мексикою - від значного майнового розшарування населення до близькості до великих і багатих ринків, проте цікавий і її внутрішній ринок з огляду на 40 млн населення.

Серед інших позитивних моментів він виділив досягнутий в країні прогрес за останні три роки та Угоду про асоціацію, поглиблену і всеохопну зону вільної торгівлі з ЄС (DCFTA).

На думку Ф.Ромеро, сьогодні правильний момент для інвестування в Україну і можливої реалізації проектів державно-приватного партнерства або концесії.

На запрошення свого стратегічного радника з питань інвестицій у сфері інфраструктури та АПК в країнах, що розвиваються, і керівного партнера Octagonal Corporation Івана Огільчина Ф.Ромеро відвідав Одесу і Київ, зокрема, ознайомився з портовою інфраструктурою і столичними аеропортами, зокрема Гостомелем.

Він також зустрівся з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

"Реалізація масштабних інфраструктурних проектів, запуск знакових і сучасних архітектурних рішень в розвитку наших міст - це все те, що зміцнює і змінює Україну, робить її впізнаваною і конкурентної в сучасному світі! Переконаний: Україна цікава для інвесторів, має прекрасне майбутнє в сучасному глобалізованому світі . Фернандо Ромеро мене в цьому підтримав!" - написав за підсумками зустрічі глава українського уряду на своїй сторінці в Facebook.

Крім цього, мексиканський архітектор став основним спікером Urban Talks на ВДНГ на тему "Міста майбутнього і рушійні сили їх розвитку".

Ф.Ромеро, зять мільярдера Карлоса Сліма, є директором заснованої ним міжнародної архітектурної фірми FR-EE (Fernando Romero EnterprisE) з офісами в Мехіко і Нью-Йорку, що займається також промисловим дизайном. Серед найбільших реалізованих проектів-новий міжнародний аеропорт у Мехіко у співпраці з Foster and Partners і Netherlands Airport Consultants на замовлення федерального уряду площею 667 тис. кв. м, розпочатий в 2014 році з планованим завершенням у 2020 році і оцінковою вартістю близько $10 млрд.

Один з найбільш відомих проектів Ф.Ромеро як архітектора - Museo Soumaya в Мехіко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА