11:25 30.08.2017

Спалах АЧС зафіксовано в Київській області

1 хв читати
Спалах АЧС зафіксовано в Київській області

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужба) в останні дні отримала позитивний результат дослідження на африканську чуму свиней (АЧС) у Київській області.

Згідно з повідомленням на сайті Держпродспоживслужби, на території колишнього складу хімічних добрив, на околиці с. Фарбованого (Київська обл.) виявлено чотири трупи домашніх свиней. При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи 28 серпня встановлено діагноз АЧС.

З метою координації дій по локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Яготинській райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план ліквідації АЧС. Визначено межі епізоотичного вогнища, зони захисту і нагляду.

В осередку захворювання проводяться заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Африканська чума свиней - контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Воно передається під час прямого контакту хворих та здорових тварин через продукти зі свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, при переміщенні людей і тварин). Вакцини від АЧС немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА