17:53 31.08.2017

Влада Краматорська саботує укладення меморандуму щодо ремонту системи водопостачання

2 хв читати
Влада Краматорська саботує укладення меморандуму щодо ремонту системи водопостачання

Міська рада Краматорська (Донецька обл.) перешкоджає підписанню меморандуму про ремонт системи водопостачання міста словенською компанією за кошти Світового банку, мер міста самоусунувся від вирішення цієї проблеми, заявляє перший віце-спікер Верховної Ради України, уповноважений президента з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

"Ця ганебна історія триває вже 3 місяці, тож настав час надати їй розголосу. Ще на початку року Світовий банк провів тендер на реалізацію інфраструктурного проекту з ремонту системи водопостачання в Краматорську", - написала вона на своїй сторінці в Facebook у четвер.

І.Геращенко уточнила, що тендер виграла словенська компанія Esotech, в якої є відповідний досвід, вартість проекту становить майже $3,5 млн.

"Кілька місяців словенська компанія не може розпочати реалізацію проекту, тому що, бачте, міськрада вирішила втрутитися в це питання і категорично відмовляється підписувати відповідний меморандум, а мер дотримується позиції "моя хата з краю, якщо міськрада відмовляється, що я можу зробити", - розповіла політик.

За її словами, місцеві депутати пояснюють таку позицію тим, що може виникнути фінансове навантаження не місцевий бюджет у разі зміни курсу гривні та у зв'язку з курсовою різницею.

І.Геращенко також поінформувала, що віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко звернувся до Краматорської міськради з офіційним листом про те, що таких ризиків перед місцевим бюджетом не існує, і якщо виникнуть ризики, то це буде питання держбюджету.

"У цей понеділок Краматорська місцева влада запросила до міста посла Словенії в Україні пані Наташу Прах із мотивацією, що, нарешті, підпишуть меморандум. А потім - мер сховався, а міськрада заявила, що категорично не підпише ніяких угод, доки Мінфін кров'ю не розпишеться, що гривня не впаде", - повідомила перший віце-спікер.

При цьому вона наголосила, що така поведінка місцевої влади дискредитує саму ідею децентралізації та блокує прихід інвесторів до України.

"Наші іноземні партнери шоковані. Вони знають про проблеми з водопостачанням та інфраструктурою в регіоні, і у них складається враження, що іноді європейці більше дбають про проблеми Донбасу, ніж регіональна донецька влада", - написала І.Геращенко.

Вона зазначила, що колишні члени "Партії регіонів", які на Донбасі керують на місцях, перешкоджають відновленню регіону. І.Геращенко також допустила, що за викладеною нею історією з Краматорською міськрадою стоїть один з колишніх народних депутатів від цієї політичної сили.

"Не виключаю, що цими товаришами керують якісь корупційні мотиви, тому що тендер виграла словенська компанія, а не місцева, приручена і привчена до відкатів", - додала перший віце-спікер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА