13:35 02.09.2017

Брата Саакашвілі доставили в органи міграційної служби в Києві

2 хв читати
Брата Саакашвілі доставили в органи міграційної служби в Києві

Співробітники Національної поліції в Києві доставили брата екс-президента Грузії, екс-голови Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі Давида в органи Державної міграційної служби, щоб він залишив територію України, оскільки його дозвіл на проживання було анульовано на підставі того, що раніше його позбавили дозволу на роботу в Україні, повідомив директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко.

"Ми не затримували. Національна поліція Києва забезпечила доставку громадянина Грузії в органи міграційної служби", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами А.Шевченка, Державна міграційна служба скасувала дозвіл на проживання в Україні Д.Саакашвілі в березні 2017 року на підставі отриманої інформації від Державної служби зайнятості про анулювання дозволу на працевлаштування.

"Ще тоді іноземець був належним чином поінформований про відсутність підстав для проживання в Україні. Але він у встановлений законом термін територію нашої країни не залишив і перебував на території країни незаконно", - сказав директор департаменту комунікації МВС України.

Крім того, А.Шевченко зазначив: "Наразі ухвалюється рішення про повернення іноземного громадянина, в принципі, в будь-яку країну, в яку він захоче, а також про накладення адміністративного штрафу".

А.Шевченко також зазначив, що аналогічні рішення і процедури щодо іноземних громадян здійснюються часто.

У прес-службі Державної міграційної служби України поки що відмовляються повідомляти що-небудь про ситуацію стосовно Д.Саакашвілі.

У квітні поточного року М.Саакашвілі заявив, що його брата Давида позбавили права на постійне проживання в Україні. "...дізнався, що на підставі листа СБУ скасували постійну посвідку на проживання моєму брату Давиду Саакашвілі, і він зобов'язаний виїхати з України", - написав тоді М.Саакашвілі на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук".

Як відомо, М.Саакашвілі, якого позбавили українського громадянства, заявляв про намір повернутися в Україну 10 вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА