11:11 04.09.2017

Глава СБУ заявив про спроби РФ дестабілізувати ситуацію для повномасштабного вторгнення в Україну

2 хв читати
Глава СБУ заявив про спроби РФ дестабілізувати ситуацію для повномасштабного вторгнення в Україну

Глава Служби безпеки України Василь Грицак звернувся до глави Федеральної служби безпеки РФ Олександра Бортникова із закликом припинити диверсійну діяльність з метою дестабілізації ситуації в Україні та РФ.

"Я до вас звертаюся як офіцер до офіцера. Навіть в умовах війни є правила, які не можна порушувати співробітникам спецслужб. Ви перейшли всі можливі межі, які тільки можна перейти", - заявив В.Грицак в ефірі телеканалу "Прямий" у неділю ввечері.

"І ви, і я знаємо, що до терактів на території України - і в Одесі, і в Харкові, і в Херсоні і в інших містах - причетні, до організації цих терактів, працівники спецслужб. Загинули десятки людей, багато хто був поранений. Але цього разу ви перейшли червону лінію. Ви були готові підірвати у себе своїх російських громадян для того, щоб дестабілізувати ситуацію в Росії і дати підстави для вторгнення на територію України, для початку повномасштабної кампанії", - зазначив глава української спецслужби.

"Чи ви до кінця усвідомлюєте, до яких геополітичних наслідків могли призвести ці дії? Ви усвідомлюєте те, що за такі речі доведеться відповідати?.. І ви можете все це зупинити. Зупиніться", - закликав глава СБУ російського колегу.

При цьому В.Грицак наголосив: "Я ніколи не віддам наказу організовувати теракти на території Росії стосовно мирних громадян".

Як повідомлялося, 17 серпня глава СБУ заявив, що в української спецслужби є оперативна інформація про те, що РФ продовжує направляти в Україну групи для здійснення терактів, цілями яких були об'єкти життєзабезпечення, інфраструктури. "Також за мету ставиться вбивство окремих суспільно-політичних діячів, як правило, це можуть бути якісь яскраві особи, незалежно - з влади чи з опозиції", - сказав В.Грицак.

Він також розповів, що ФСБ через центр "Аналітика і безпека" готувала провокації на території РФ за участю колишніх учасників АТО, яким запропонували виїхати до Москви для здійснення незначних будівельних робіт, проте на них "планували повісити власноруч підготовлені, як ми вважаємо, диверсії або теракти в Москві, і не лише в Москві".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА